Com triar un estudi de tatuatges perfecte

Fer-se un tatuatge és una decisió molt important que requereix convicció, determinació i, al mateix temps, implica factors que no cal descuidar, com la de la botiga de tatuatges, l’artista i el tipus d’art que es desitja per a la pell.

Per evitar sorpreses desagradables, és absolutament necessari comptar amb mans expertes, professionals que garanteixin una seguretat total en matèria d’higiene, atenció i acabat, ja que és una inversió que es durà a la pell per sempre i el millor és ser completament previngut.

On tatuar

A més de l’habilitat de l’artista, un aspecte bàsic del tatuatge és considerar la higiene de la botiga o estudi que s’ha triat. La realització d’un treball correcte implica una sèrie de factors que poden afectar al cos, no només a nivell d’estètica, sinó també des del punt de vista de la salut.
És important no subestimar cap aspecte relacionat amb l’estudi a què s’anirà a exposar la pell. Realitzar un treball d’aquest tipus és alguna cosa similar a una petita cirurgia i com a tal s’ha de fer amb total seguretat. La higiene, tant en l’entorn d’execució com en el personal, equips i instruments utilitzats, és l’aspecte més important a tenir en compte abans de procedir.

¿A on anar?

Per fortuna, hi ha alternatives excel·lents com l’estudi de tatuatges Pro-Arts a Barcelona que compten amb personal i artistes completament qualificats, així com centenars d’opinions positives de part dels seus clients.

Precaució i contacte

Avui en dia, aquest món artístic és una pràctica creixent i cada vegada més estudis s’obren, però entre tanta popularitat es corre el risc de conèixer tatuadors que entren en aquest mercat només per diners i no compten amb el talent o les cures necessàries, el que és un risc per als seus clients.

Per tenir cura d’això, s’ha de visitar l’estudi amb antelació i conèixer a el tatuador. També és possible demanar un recorregut pel lloc i així prestar atenció als paràmetres higiènics que s’han de respectar.

Neteja

Pel que fa a les instal·lacions, el sòl i les parets dels estudis han d’estar lliures de pols o brutícia. Han de ser tractats amb productes desinfectants i amb pintura adequada. De la mateixa manera, la sala on es realitzen els tatuatges ha de tenir en el seu interior una àrea per rentar específicament les màquines.

Eines

Les agulles, guants de làtex per a tatuatges, flascons de tinta, folres de llit (o cadira), són materials que han de ser estrictament un sol ús. Les fulletes i marcadors han de ser rebutjats després del seu ús. Una recomanació és que un professional ha d’obrir tot l’equip sol ús davant de client.

També ha de disposar d’una màquina utilitzada per a la esterilització i a més aquesta ha de ser provada periòdicament.

A l’hora de tatuar

L’artista es rentarà les mans amb sabó desinfectant i farà servir un parell de guants de làtex d’un sol ús, una màscara i ulleres de seguretat. Durant el treball farà servir cremes desinfectants i un cop finalitzat el treball, netejarà de nou tota la zona tractada i posarà en ella una pel·lícula transparent per protegir-la.

Com cuidar un tatuatge

Un cop executat el treball, la pell s’irritarà. Per això hi ha cremes que tenen una funció calmant i antibacteriana. És important conservar la pel·lícula transparent que es col·loca a la fin, ja que sense aquesta, els bacteris podrien penetrar a través de la ferida en les hores següents a l’execució.

El temps per conservar l’embenat varia de 2 a 4 hores, però això depèn de el tipus i extensió de la feina. El professional ha d’avaluar el temps necessari i les cures particulars que ha de tenir el client.

A l’sortir de l’estudi

La cura després de l’execució és essencial per evitar el risc d’infecció. Un cop a casa, s’ha de treure la pel·lícula protectora i cal rentar bé el tatuatge amb aigua tèbia o freda i un detergent força suau.

Al pas dels dies

Després de rentar la ferida cal assecar amb molta cura per retirar l’excés d’humitat i després esperar que l’àrea s’acabi d’assecar sola. Quan la pell estigui completament seca, aplicar una lleugera capa crema fent massatges suaument perquè s’absorbeixi.

En aquest punt ja no cal cobrir el tatuatge amb pel·lícula. A contra, és preferible deixar-ho el més possible en contacte amb l’aire, això permetrà que la pell respiri i s’acceleri la seva recuperació.

Cura

És important NO consumir begudes alcohòliques durant el procés de cicatrització. A més, no s’ha d’usar vaselina o altres productes a base d’olis minerals.

Després es crearà una crosta, això és completament normal mentre la pell es regenera, però no cal treure-o gratar-hi, ja que es pot danyar el tatuatge. Aquesta petita crosta es caurà per si sola una vegada que s’hagi curat.
Fins que no s’acabi de curar del tot, cal evitar exposar el treball a la llum de el sol, tampoc a cobrir-lo amb teles irritants així com evitar els esports i les activitats que puguin fer que la pell s’estiri massa i es trenqui.

Autor: Manuel Sánchez

X