L’Ajuntament de Berga suspèn la Fira de Maig i estudia incorporar alguns dels actes a la Fira de Santa Tecla

L’Ajuntament de Berga ha decidit suspendre la Fira de Maig a causa de la crisi d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Les mesures preventives establertes per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar la propagació de la pandèmia fan que no es pugui garantir la celebració de la mostra prevista pels dies 1 i 2 de maig.

A més, tot i que les mesures decretades durant l’estat d’alarma deixessin d’estar en vigor en el moment de realització de la fira, tampoc es podria garantir que existissin altres restriccions referents a la mobilitat i la lliure circulació de persones en esdeveniments amb aforaments superiors al miler de participants. Per tot això, i amb la finalitat de prioritzar la salut i la seguretat de les persones que participen a la fira, l’Ajuntament ha decidit cancel·lar la Fira de Maig d’enguany.

Una mostra multisectorial de referència

La Fira de Maig és una de les fires més importants de la ciutat i també és una mostra de referència per al conjunt del Berguedà i les comarques veïnes. L’esdeveniment se celebra anualment a la zona del Passeig de la Indústria i compta amb un recinte firal de 21.100 metres quadrats i un pressupost d’uns 27.500€.

La Fira de Maig es va reinventar l’any 2016 quan el consistori va apostar per renovar la imatge i la distribució de la mostra. També es va iniciar la tematització de les edicions que darrerament han estat dedicades a la indústria forestal, l’economia circular, la revisió del passat industrial de la comarca i l’agroalimentació.

El certamen de l’any passat va comptar amb la participació de 27 entitats i 128 empreses d’una gran varietat de sectors industrials com per exemple l’alimentació, el turisme, la salut i el benestar, el transport, les telecomunicacions, l’habitatge, els productes químics, l’agricultura i l’automoció, entre d’altres. A més, la Fira de Maig també compta amb més d’una quinzena d’activitats paral·leles per a tots els públics.

Reconversió de la Fira de Santa Tecla

La suspensió de la Fira de Maig ha fet que l’àrea de Promoció Econòmica i Fires estigui valorant la possibilitat d’incorporar algunes de les propostes a la Fira de Santa Tecla, que se celebrarà el 19 i 20 de setembre, si les circumstàncies sanitàries ho permeten. Actualment, el consistori treballa en aquest supòsit i en els propers dies i setmanes es determinaran quines són les característiques que tindrà la Fira de Santa Tecla d’enguany.

Les inscripcions de la Fira de Maig queden anul·lades

Les inscripcions realitzades per participar a la Fira de Maig de 2020 han estat anul·lades i no tenen validesa. Les persones, entitats, empreses, marxants i paradistes que tinguin interès en participar a la Fira de Santa Tecla hauran d’inscriure’s seguint el procediment establert per a aquesta fira. Podeu consultar la informació i les instruccions referents a la mostra AQUÍ.

Per a més informació, podeu contactar amb l’àrea de Promoció Econòmica i Fires a través de l’adreça de correu electrònic firesberga@ajberga.cat.

X