Els salvaments al Berguedà augmenten un 25% l’any 2020

Els salvaments al medi natural han pujat un 25% al Berguedà durant els set mesos que portem d’any i respecte al mateix període del 2019. Així ho constata un informe del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, del qual també se’n pot extreure que és la quarta comarca de Catalunya amb un increment més gran d’aquests rescats. En aquest sentit, però, convé remarcar que està lluny de les comarques que lideren el rànquing en valors absoluts.

Si entre els mesos de gener i juliol de l’any passat es van registrar un total de 24 rescats en territori berguedà, enguany aquest xifra ha augmentat fins als 30. La veïna Osona lidera amb molta diferència aquest augment: ha passat dels 22 de l’any passat als 42 d’aquest 2020, el què suposa un increment de més d’un 90%.

A tot Catalunya, malgrat el confinament i que les restriccions de mobilitat van persistir fins el 21 de juny, els rescats han ascendit gairebé un 6%. Per tal de frenar aquesta progressiva tendència a l’alça, els Bombers demanen màxima precaució durant l’agost (el mes en què es concentren la majoria dels rescats), especialment en aquelles activitats que acumulen la majoria d’actuacions, com és el bany en rius, barrancs, llacs, pantans, embassaments, canals o coves, així com en el barranquisme. A més, alerten que el comportament de les aigües interiors és diferent del de l’aigua del mar, ja que la flotabilitat és menor i els corrents són molt imprevisibles.

X