El Berguedà és la segona comarca de Catalunya amb un percentatge més baix de nous contagiats

El Berguedà és en aquests moments una de les comarques amb millors dades d’afectació de coronavirus. L’última setmana només onze proves PCR de les 39 que s’han fet, han donat positiu. És un 28% de positivitat i només està per sota dels registres d’una comarca, el Priorat, que els últims set dies només ha detectat un nou cas de Covid.

El Berguedà encadena una bona setmana pel que fa als nivells d’afectació. A banda del descens de nous contagis (en pocs dies s’ha passat d’uns 40 casos setmanals a rondar els 10), el risc de rebrot és un dels més baixos de Catalunya: 49,05. També només superat pel Priorat, que és l’única comarca que apareix en verd al mapa del portal de dades del Departament de Salut, amb un risc de rebrot de 23,11. El Berguedà és groc (risc mitjà-baix) i també és l’única comarca de Catalunya amb aquesta distinció, ara mateix.

En la mateixa línia, la velocitat de propagació (Rt) també s’estabilitza lluny de l’1 que dicta que el virus s’expandeix. El Berguedà registra avui una Rt de 0,48, una centèsima per sota del Ripollès (0,49) però encara lluny del Priorat, que també és la referència al país, amb 0,32. Val a dir que, tot i que el Priorat i el Berguedà són al capdavant, fins a 16 comarques d’arreu de Catalunya ja tenen una Rt per sota d’1 i, per tant, en totes elles la pandèmia no creix.

Per municipis, els onze casos diagnosticats al Berguedà en l’última setmana es reparteixen gairebé tots al sud de la comarca. Se n’han detectat tres a Berga, tres més a Casserres, dos a Puig-reig, un a Gironella i un a Avià. A l’Alt Berguedà l’únic nou positiu dels últims set dies s’ha diagnosticat a la Pobla de Lillet.

 

X