Xavi Tomasa bat el rècord històric de Kiku Soler en una marató després de 35 anys

Nou rècord històric d'un berguedà en una marató: és el temps de 2 hores, 25 minuts i 36 segons que Tomasa ha fet aquest cap de setmana a la Marató de Barcelona

2 hores, 25 minuts i 36 segons. És el nou rècord històric d’un berguedà en una marató. La marca és de Xavi Tomasa, que continua comptant els caps de setmana de tardor per fites i aquesta vegada ha fet història a la Marató de Barcelona.

La idea de l’atleta de Berga era córrer només els 30 primers quilòmetres al ritme que té pensat fer a la Marató de València, d’aquí a un mes. Però finalment va decidir acabar la prova, tal com explica ell mateix a les xarxes socials: “Em venia de gust acabar-la per ser la marató de casa”. I la va acabar, i amb marca estratosfèrica, malgrat que els últims cinc quilòmetres va patir de valent muscularment.

Nou rècord comarcal, 35 anys després

La marca de Xavi Tomasa supera la que des del 1986 tenia Kiku Soler. El també berguedà va firmar aleshores un temps de 2 hores, 26 minuts i 27 segons, exactament 51 segons més lent que la marca de Tomasa aquest novembre a Barcelona.

Quatre anys més tard que Kiku Soler esmicolés el rècord del Berguedà, el 1990, Albert Vilardaga el va tocar amb la punta dels dits: es va quedar a només 7 segons de la marca de Soler i encara avui la seva és la tercera millor marca de la història d’un berguedà en una marató.

En categoria femenina, les 3 hores, 7 minuts i 34 segons que Alba Xandri va fer l’any 2009 continuen sent la millor marca de la història de l’atletisme berguedà en una marató. A mig minut clavat va quedar fa dos anys Anna Garcia (3 hores, 8 minuts i 4 segons), que manté el segon lloc del podi.

X