El Punt de Voluntariat del Berguedà organitza cursos per millorar la salut de les entitats

El Punt de Voluntariat del Berguedà, situat a l’Oficina Jove (carrer Pere III, número 5 baixos de Berga), organitza aquest novembre dos cursos per formar els membres de les entitats del Berguedà amb l’objectiu d’ajudar-los a optimitzar i millorar el funcionament de les seves respectives associacions.

La primera formació se centrarà en les obligacions fiscals de les entitats i tindrà lloc el dia 13 de novembre a la seu del Consell Comarcal del Berguedà (carrer Barcelona, 49 de Berga) de les 9 h a les 13 h. Professionals de l’entitat Lliure al Sol explicaran totes les eines disponibles per garantir el bon funcionament econòmic i tributari de les entitats.

La segona formació es farà entre el 15 i 28 de novembre en format online, tot i que, si els participants així ho acorden, es podrà fer en una única sessió el dia 15, a les 18 h. En aquest cas, especialistes de l’entitat Colectic, oferiran tot un seguit d’eines i recursos per millorar la comunicació en les entitats, millorant la seva visibilitat i facilitant l’adhesió de nous membres.

Aquests cursos s’inclouen dins el catàleg de serveis que ofereix anualment el Punt de Voluntariat del Berguedà, on destaca principalment l’assessorament a les entitats en qualsevol matèria que els afecti (tràmits, busca de socis, fundació, ajuda en fer activitats). Són cursos totalment gratuïts, s’aniran realitzant de forma periòdica amb l’ajuda de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària que ajuda a cofinançar-los conjuntament amb el mateix Consell Comarcal. La data màxima per inscriure’s en un dels dos cursos és el 10 de novembre. Les inscripcions, AQUÍ.

El conseller de Joventut, Abel Garcia, ha recordat que, des de la pandèmia, ha crescut la necessitat de donar eines als voluntaris. I les entitats són un pol de concentració de persones que es mouen de manera altruista. “Les obligacions legals els forcen a tenir determinades formacions i cursos com els que aquest novembre impulsem promocionaran el segell de qualitat de les nostres entitats”, ha explicat el conseller. A més, ha dit, el Punt de Voluntariat vol ser un lloc on s’expliqui a les entitats a quines subvencions poden optar i què han de fer per concórrer-hi amb el màxim d’arguments.

X