El Berguedà recupera les cavalcades de Reis d’abans de la pandèmia

No han estat calcades, perquè calen mesures per contenir el virus, però s'han acostat tant com han pogut a les de l'any 2020

Inici de la cavalcada de Reis a Berga, a la plaça Gernika. AJ BERGA

Amb mascareta, amb més distància i fugint tant com podien de les aglomeracions, però els Reis d’Orient han tornat als carrers del Berguedà.

A Berga, la cavalcada va tornar al seu recorregut habitual, després que l’any passat l’Ajuntament reinventés la jornada amb un espai màgic al convent de Sant Francesc. Això sí, aquest any els Reis d’Orient van desfilar per la ciutat amb mascareta i van entregar els regals preferentment a la mà, tot i que en alguns moments de la cavalcada també en van llançar. Més enllà de les mascaretes i els caramels, l’altra gran novetat de la cavalcada de la capital va ser l’atenció dels Reis, que no va ser dins l’Ajuntament, sinó a l’exterior.

A Gironella, els Reis d’Orient van arribar a les 6 a les roques del Pont Vell, en barca, i van recórrer la plaça Doctor Armengou, el carrer del Riu, l’avinguda Catalunya i la plaça de l’Estació. L’any passat van dissenyar un recorregut per tot el poble per evitar les aglomeracions i fer possible que totes les famílies poguessin veure els Reis sortint al balcó o baixant a la porta de casa.

A Puig-reig, els Reis van arribar al passeig Riera de la Sala a dos quarts de set de la tarda. La cavalcada va passar per la piscina, el passeig de la Via, el carrer Major, el carrer Llobregat, el camp de futbol, el passeig de la Via, el carrer Tarragona, el carrer Girona, el carrer Pau Casals i la plaça Mestre Badia. En aquest últim punt, les autoritats van rebre Ses Majestats i hi va haver els discursos.

https://twitter.com/AjPuigreig/status/1479005811615707136

A Avià, recorregut idèntic al d’abans de la pandèmia. Els Reis d’Orient van sortir de Cal Tauler i van desfilar per tota l’avinguda Pau Casals fins a arribar a la plaça de l’Ateneu. Això sí, l’atenció als infants no va ser a la Sala Gran de l’Ateneu, sinó que els Reis van pujar al balcó de l’Ajuntament per fer-hi els seus discursos davant el poble.

https://twitter.com/Ajuntament_Avia/status/1478803613971591172

També n’hi va haver a Vilada. Allà els Reis van passejar pel poble acompanyats de la Banda Entrompats. Van fer ruta fins a la plaça dels Gronxadors, on van ser rebuts amb focs artificials. Aquest any, això sí, els regals es van entregar a l’exterior, a la mateixa plaça dels Gronxadors.

https://twitter.com/Kasadesus/status/1478826193822658561

A Cercs, on els Reis van acostar-se al nucli urbà del poble, però també a Sant Corneli, a la Rodonella i a Sant Jordi.

A Bagà, hi va haver Reis a Terradelles i al nucli del poble. A Terradellas es va fer una rua des de la plaça Nova amb campament reial en acabar, a la plaça Sant Pere. I a Bagà, es va calcar el format: rua des del passeig del Raval fins a la plaça Catalunya i campament reial a la plaça Galceran de Pinós. També hi va haver Reis a municipis com Olvan, Casserres, Montmajor, Guardiola de Berguedà o la Pobla de Lillet.

X