Ginkgo anuncia la seva caminada solidària i augura “una festa” a la Font del Ros per recollir diners per al càncer infantil

Serà aquest diumenge, 13 de març, a la plaça de la Font del Ros, a les 10 del matí. Les inscripcions es poden fer a la botiga de Ginkgo, al carrer Major fins dijous, cada tarda. Els diners aniran a parar a l'Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil

Setmana de solidaritat a Berga. Diumenge, 13 de març, arriba la caminada solidària per al càncer infantil. Serà, com sempre, a la plaça de la Font del Ros com a epicentre de la jornada i convidarà els participants a fer la volta a la serra de Noet. I tot plegat, mentre es fa pedagogia d’un argument que Ginkgo, l’associació impulsora, no para de repetir: el càncer infantil és minoritari, però existeix, i per combatre’l s’hi han de destinar recursos.

El cartell de l’edició d’enguany ho clarifica. Hi apareix una gran balança que recorda que de cada 200 casos de càncer, un és infantil. “Les farmacèutiques haurien d’apostar per al càncer infantil, però no ho fan perquè no els surt a compte. Tots hauríem de tenir les mateixes possibilitats de tractar-nos, tant si som infants com si som adults, i ara mateix no passa”, ha explicat la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, en roda de premsa. Els beneficis de la caminada aniran a parar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per a la investigació del càncer infantil.

Des de dissabte, Ginkgo ja ha obert inscripcions per a la caminada. Dissabte passat ja van apuntar les primeres persones a la botiga que tenen al carrer Major, a Cal Fàbregas. I aquesta setmana hi seran cada tarda fins dijous, de 17 a 20 h. Divendres ja no acceptaran inscripcions perquè l’entitat necessita organitzar la recollida de dorsals, que serà dissabte a l’hotel d’entitats: de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. A cada participant se li donarà una bossa amb material cedit per Liven i un tiquet per l’esmorzar de diumenge.

La presidenta, Aurora Fernández, ha recalcat que diumenge no es podran fer inscripcions, però sí que es podran fer donatius. L’única diferència és que, qui vulgui sumar-s’hi diumenge, no tindrà dorsal i difícilment se li podrà donar la bossa: “Si en queden, les repartirem, però no ens hi podem comprometre”. Aquest any la inscripció d’un adult val 10 euros i la d’un infant fins a 10 anys, 3 €. La caminada començarà a les 10 del matí.

Implicació dels botiguers

Bergacomercial s’ha sumat a la caminada solidària i ha mobilitzat diversos associats del sector de la carn i el pa per fer possible l’esmorzar de diumenge, després de la caminada. Hi col·laboren la Cansaladeria Casafont, Cansaladeria Colell, Carnisseria Marmi, Forn l’Espurna, Forn de Cal Curtichs, Casa Fígols, Pabevsa, Cansaladeria Guixé i Cansaladeria Rosell. Des de la unió de botiguers, Ermínia Altarriba ha dit a la roda de premsa que “som una entitat que volem ajudar sempre que podem a la resta i tenir-hi una bona relació” i ha confiat que la jornada de diumenge sigui un èxit com totes les edicions anteriors.

“Tornar a la normalitat també vol dir tornar als diagnòstics ràpids”

L’alcalde de la ciutat, Ivan Sánchez, ha celebrat que, un any més, la caminada de Ginkgo donarà el tret de sortida a la primavera i ha desitjat “que aquesta primavera ens porti flors, alegria i que tornin els diagnòstics ràpids”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que la pandèmia “ho ha deixat de banda tot” i el tractament del càncer no n’és una excepció: “Quants diagnòstics han arribat tard perquè tot s’ha hagut de centrar a combatre la pandèmia? I a vegades que arribi tard o no pot voler dir salvar una vida o no”.

Per tot plegat, Sánchez ha insistit que el retorn de la caminada solidària de Ginkgo és “una gran notícia per a Berga i per a tota la comarca” i ha tornat a fer una crida a una participació massiva en la jornada. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, no en té dubtes: “Serà una festa”.