Els primers residents de Medicina i Infermeria arribaran al Berguedà a principis de juny

L’hospital de Berga organitza el 4 i 5 d’abril una jornada de portes obertes perquè els futurs residents puguin conèixer el centre

A principis de juny està previst que l’hospital de Berga i els equips d’atenció primària de Puig-reig, Gironella i Berga rebin els primers residents de Medicina i Infermeria. Així el Berguedà tindrà, per primera vegada, diversos centres docents acreditats per formar aquestes especialitats. Els professionals que facin la seva formació al Berguedà treballaran tant en l’àmbit hospitalari com en l’atenció primària. En aquesta primera promoció, hi ha una plaça per a infermers i infermeres especialistes en Atenció Familiar i Comunitària i dues places per a metgesses i metges especialistes en Medicina Familiar i Comunitària.

Els dies 4 i 5 d’abril l’hospital de Berga farà una jornada de portes obertes perquè els futurs residents puguin conèixer en primera persona el centre. Podran veure les instal·lacions i se’ls explicarà quines places s’ofereixen, per a quines especialitats passaran i què podran aprendre durant la seva residència. A més, l’hospital també dona la possibilitat d’organitzar una visita personalitzada si algun resident interessat no pot assistir a la jornada. Per inscriure’s, cal fer-ho a través de la pàgina web de l’hospital.

Un vídeo promocional del territori

D’altra banda, l’Hospital de Berga i ICS Catalunya Central (que gestiona els equips de primària) han posat en marxa una campanya de captació de futurs residents a través d’una sèrie de vídeos en què diversos professionals de les dues entitats els expliquen com es formaran durant la seva residència i també se’ls transmet com és l’estil de vida al Berguedà i què trobaran quan surtin de la feina: natura, paisatge, gastronomia, cultura, tradicions, etc.

Els residents en Medicina i Infermeria que facin la seva formació a l’hospital de Berga tindran una coordinadora o coordinador hospitalari que serà el seu referent, i s’ha previst un calendari de rotacions pels diversos àmbits hospitalaris. Aquesta formació durarà quatre anys per als residents de Medicina i dos per als d’Infermeria. Per tant, quan s’hagin incorporat les primeres quatre promocions s’estaran formant simultàniament a partir de dotze professionals residents. Als centres d’atenció primària de Berga, Gironella i Puig-Reig, els residents tindran una tutora o tutor d’atenció primària que els acompanyarà durant tot el període de formació.

Aquest programa de formació dona als futurs especialistes de ciències de la salut una oportunitat de formar-se en un entorn de treball rural i de proximitat amb la possibilitat de continuar treballant en el territori quan acabin  la residència.

X