Xavi Tomasa fa història a la Mitja de Barcelona i bat el rècord històric d’un berguedà en una mitja marató

El seu 1:06:22 és el nou rècord berguedà en una mitja marató i supera l'1:06:35 de Josep Quevedo, l'1:06:47 d'Albert Vilardaga i l'1:06:50 de Quicu Soler

Actuació d’escàndol de Xavi Tomasa a la Mitja de Barcelona. Hi arribava amb bones sensacions i amb l’objectiu de batre la seva millor marca personal en una mitja marató, que de fet va aconseguir en l’última edició de la prova barcelonina (1:07:25). El que era difícil de pronosticar era que acabaria batent el seu propi rècord per més d’un minut i que situaria el seu nom al capdamunt del rànquing berguedà de mitja marató.

1 hora, 6 minuts i 22 segons. A 7 minuts i 16 segons del guanyador de la cita, l’etíop Haftu Teklu (59 minuts i 6 segons), Tomasa va proclamar-se vencedor de la Mitja de Barcelona en categoria M35 i va travessar la línia d’arribada només 40 segons per darrere de la keniana Magaret Kipkemboi (1:05:26), la guanyadora en l’apartat femení. De fet, Kipkemboi va ser l’única dona que va fer millor marca que Tomasa. L’etíop Gete Alemayehu va arribar 15 segons després que el berguedà per ser la segona dona i la també etíop Asnakech Awoke va travessar la meta amb una marca d’1 hora, 9 minuts i 34 segons per completar el podi.

Tomasa va sortir fort i va arribar a l’equador de la prova, al quilòmetre 10, enganxat a la primera dona, Kipkemboi. Era l’estratègia per millorar la seva marca: no perdre la pista a la líder femenina. Malgrat tot, a partir del quilòmetre 11,5 va passar una petita crisi i va perdre uns metres respecte al grup de la primera dona i va haver d’afrontar els últims quilòmetres de prova sense la referència de la primera meitat.

Al final: objectiu més que aconseguit. A més, l’1:06:22 és el nou rècord berguedà en una mitja marató i supera l’1:06:35 de Josep Quevedo, l’1:06:47 d’Albert Vilardaga i l’1:06:50 de Quicu Soler.

X