Torna el concurs de boletaires de Puigventós i la falla a Berga, dos anys després

Serà diumenge 2 d'octubre en una de les jornades centrals de la temporada boletaire al Berguedà

Els membres de la Penya Boletaire i les administracions han presentat la festa dels bolets 2022. MARC CANTURRI

Torna el concurs boletaire més famós del Prepirineu català. La Penya Boletaire ha anunciat aquest dimarts a la tarda una notícia que fa dos anys que es resistia per la pandèmia: enguany torna a organitzar el concurs de cistells plens de bolets al pla de Puigventós i també la falla al passeig de la Pau de Berga. Serà diumenge 2 d’octubre en una de les jornades centrals de la temporada boletaire al Berguedà.

El concurs manté el seu format habitual. Hi haurà la pesada de cistells, amb tres categories per fomentar tant els cistells grossos (de més de 40 quilos), com els d’entre 20 i 40 i de menys de 20. En paral·lel, se celebrarà el concurs infantil de boletaires, que convidarà els nens i nenes d’entre 4 i 10 anys a collir bolets a tocar de Puigventós.

Una de les iniciatives que continuarà organitzant-se per anar a Puigventós és el servei d’autobusos. A partir de dos quarts de 9 del matí, en sortirà un cada mitja hora des del passeig de la Pau de Berga per intentar descongestionar de cotxes el pla de Puigventós. També hi haurà busos per tornar a la capital de la comarca i l’últim sortirà de Puigventós a dos quarts de 3. Tot plegat compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i els tiquets es poden comprar a Confeccions i Moda Fígols, als semàfors del Vall.

El Consell Comarcal, per cert, també col·labora amb la festa vetllant perquè els assistents a Puigventós reciclin com cal. Per fer-ho, habilitaran diversos contenidors a la zona del concurs perquè els boletaires puguin separar els residus que generen per fraccions.

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà també s’ha sumat a la causa, organitzant a Puigventós una fireta de productes alimentaris i artesanals, en paral·lel als concursos. L’Agència també ha format els membres de la Penya en manipulació d’aliments, per tal que puguin servir els esmorzars.

A més, durant el matí del 2 d’octubre, a Puigventós, la Penya Boletaire de Berga reconeixerà amb els títols de boletaires d’honor l’alcalde de Berga, Ivan Sánchez (que viurà la seva primera festa dels bolets amb la vara), la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Rosa Vestit, i el micòleg col·laborador de la Penya Lluc Escànez.

La falla començarà a agafar forma al passeig de la Pau la setmana vinent

Un altre dels al·licients del cap de setmana serà poder tornar a viure l’encesa de la falla al passeig de la Pau. El president de la Penya, Ramon Minoves, ha avançat en roda de premsa que la falla començarà a agafar forma al capdamunt del passeig a partir de la setmana que ve. Els voluntaris de la Penya hi treballen des del mes de maig amb la complicitat de l’Ajuntament de Berga.

Com en l’última edició que es va poder celebrar, la falla s’haurà d’adaptar a la normativa vigent i, per això, no podrà comptar amb els focs artificials que anys enrere hi havia hagut. “Serà més aviat un espectacle pirotècnic, amb focs de baixa intensitat”, ha matisat Minoves.

X