Se suspenen els tirabols de Lluïment per pluja, però la guita xica i els patumaires s’hi neguen i en fan

Després d'una sonora xiulada, la guita xica ha encès fuets i ha fet córrer la plaça, que ha reaccionat cantant tirabols i fent unes quantes voltes per tancar un matí de Lluïment passat per aigua.

Ha estat, sens dubte, un dels moments d’aquesta Patum. Després d’uns salts de Lluïment passats per aigua de principi a fi i amb la majoria de comparses fent la seva actuació amb protectors de plàstic, la megafonia ha anunciat que se suspenien els tirabols per preservar l’estat de la comparseria. La plaça -com sol fer davant aquests contratemps- ha reaccionat amb xiulets. Per més que per megafonia s’han intentat explicar els motius, els xiulets feien molt complicat desxifrar-los.

La plaça ha intentat convèncer els músics amb càntics: “Músics, músics, músics!”. I, de fet, des de la plaça s’ha evidenciat que hi havia comunicació entre la cobla i el balcó de l’Ajuntament per decidir si s’ho repensaven o no. També s’ha fet evident gestualment el moment de la decisió: no, no hi havia marxa enrere. La plaça ha tornat a xiular quan els músics s’han anat retirant.

Però la guita xica, sempre rebel, ha fet la seva: fuets encesos i ovació de les sonades. Els patumaires s’hi han enganxat posant-hi banda sonora, cantant els tirabols mentre feien voltes darrere la xica. També s’hi ha sumat per moments el tabal. Quan la guita ha decidit fer la retirada, la plaça no ha respost amb xiulets, sinó tot el contrari: ovació encara més sonada i càntics de “guita xica, guita xica, guita xica!”.

X