General

El nou institut de Berga no entrarà en funcionament com a mínim fins el 2011

El projecte del nou institut de Berga, que s’ha de construir a la zona de sota del camp de futbol (al Pla de l’Alemany), podria començar el 2009, l’any que ve, si el departament d’Educació permet treballar amb el projecte abans que comenci la urbanització d’aquest sector de la ciutat. Aquest seria el desig de l’Ajuntament de Berga, tenint en compte que ha completat els requisits que demana la Generalitat en termes administratius. Les previsions, si res no s’encalla, i segons ha explicat la regidora d’Educació, Carme Barniol, serien que si comencés a treballar ara per poder posar el nou institut en funcionament l’any 2011.
Aquest seria el desig de l’equip de govern, que també es mostra escèptic que tot el procés vagi sobre rodes i funcioni a la perfecció, ja que pot passar, per exemple, que el departament d’Educació no iniciï el projecte fins que a la zona hi arribin tots els serveis, estigui urbanitzada, i de moment encara s’ha de fer el projecte d’urbanització d’aquest sector de Berga. Per tant, això allargaria força els terminis òptims.
El nou institut de Berga ha de servir per descongestionar l’actual, el Guillem de Berguedà, que està saturat. Per això, de moment, a part de l’Institut, els joves tenen l’opció del SES Serra de Noet, ubicat al pla de l’Alemany. En aquests barracons s’hi farà primer, segon i tercer d’ESO, ja que es va ampliant un curs. Aquesta és l’opció fins que no hi hagi el nou centre d’educació secundària, que no serà realitat, com a mínim, fins d’aquí a tres anys. El 2011 no es pot assegurar que estigui en servei, i si aquest és el cas (que els condicionants hi juguin en contra) s’aguantarà la situació actual? Hi haurà capacitat per a tots els estudiants de secundària? La resposta de la regidora és que ‘amb comoditat relativa’.
La regidora tem que si es va entrant en aquest cercle el nou institut de Berga no acabi sent una prioritat, quan sí que ho és. És una obra clau a nivell educatiu.
Parlant d’educació, i tenint en compte que dilluns comença un nou curs per a tots els estudiants, aquestes setmanes prèvies a la tornada a l’escola les brigades de l’Ajuntament i treballadors externs han fet obres de manteniment als col·legis públics de la ciutat: a Sant Joan, a la Valldan i a Santa Eulàlia. També a l’escola bressol, a l’escola de música, i a l’aula de formació d’adults. Aquests treballs han consistit en canvi de vidres, reparacions de paletes, arreglar teulades, treballs de fusteria, de pintura i millora de persianes, entre d’altres.

Comentaris