General

Restaurants del Berguedà, en total 24, començaran a oferir menús de la Cuina del Bolet a partir de la setmana que ve

L’associació Hostaleria i Turisme del Berguedà posa en marxa, a partir de la setmana que ve, una nova edició de la campanya de la Cuina del Bolet. Enguany hi participen 24 establiments de la comarca. La Cuina del Bolet del Berguedà té com a finalitat atraure clients als establiments de restauració a partir del reclam que suposa la gastronomia relacionada amb els bolets.
La vuitena edició d’aquesta exitosa iniciativa presenta una nova proposta culinària: els esmorzars boletaires. Esmorzar de forquilla amb la intenció d’enriquir la campanya amb una oferta pensada per a les persones que s’hagin llevat d’hora per anar a buscar bolets i els vingui de gust un bon esmorzar. I aquesta no és l’única novetat d’enguany, també cal destacar que els restaurants participants en la campanya s’identificaran amb un logotip a l’entrada dels establiments.
L’oferta dels menús és molt variada. Entre els primers plats es poden tastar, entre d’altres, una amanida tèbia de pernil d’ànec amb bolets saltats, una torradeta amb paté de múrgoles, una crema de ceps o un pastís de bolets amb salsa de ceba confitada i xips de pastanaga. Entre els segons es poden trobar uns canelons de bolets variats amb pasta brisa a la crema amb anís estrellat, popets saltats amb rovellons, bacallà amb trompetes de la mort i parmentier tofonat de patata, peu de porc amb salsa de ceps o cua de bou amb bolets. Per completar el menú, algunes de les postres també estan elaborades amb bolets, com el gelat de ceps i fruites amb sopa de taronja, els ous de reig amb xocolata, la piruleta de xocolata i camagrocs o el gelat de tòfona.
Com altres anys, a part de delectar aquests plats, les persones que degustin els menús podran entrar al sorteig d’un cap de setmana per a dues persones al Berguedà entre tots els que omplin les butlletes de participació. I hi haurà dos premis més a sortejar entre els participants: una caixa de vi Abadal i una caixa de Cava Rovellats, de part dels patrocinadors, que per cert també hi haurà placa de cava.
Els preus dels menús de la Cuina del Bolet oscil·len entre 23 i 64 euros. En el llistat de restaurants que enguany participen en la campanya hi ha establiments de Bagà, Berga, Casserres, Castellar del Riu, Gironella, Gósol, Guardiola de Berguedà, l’Espunyola, Puig-reig, Saldes, Santa Maria de Merlès i Vilada.

Comentaris