General

La continuïtat o la marxa dels franciscans de Berga no es decidirà fins que s’acabi aquest curs escolar

Els franciscans de Berga es queden, de moment, a la ciutat. Com a mínim fins al mes de juny. El màxim dirigent de la comunitat religiosa a nivell provincial, Francesc Vilà, ha dit que no es prendrà una decisió definitiva fins que no s’acabi l’actual curs escolar.
Tot i que semblava que s’havia de decidir entre finals de març i principis d’abril si es tancava o no el convent de Sant Francesc de Berga, ara s’ha donat una mica mes de marge i fins al juny els frares es quedaran a Sant Francesc. Actualment, n’hi ha dos, el pare Jordi i el pare Alfred, de 72 i 81 anys. Aquesta manca d’efectius és el que amenaça de tancar la comunitat franciscana de Berga. Tot i això, la seva presència a la ciutat es remunta a gairebé vuit segles enrere, on han fet “una gran tasca” segons destacaven les associacions de veïns de Berga, que fa unes setmanes ja van reivindicar -a través d’una carta que van fer arribar al ministre provincial de l’orde- que els franciscans es quedin a la capital del Berguedà.

Comentaris