General

El Berguedà disposarà d’una borsa jove d’habitatge

Els joves del Berguedà disposaran d’aquí a uns quinze dies d’un nou servei a la comarca per trobar pis. Es tracta de la borsa jove d’habitatge, que pretén ajudar als joves a ser més independents i emancipar-se.
Un cop signat el conveni entre el Consell Comarcal del Berguedà i la Secretaria General de Joventut de la Generalitat, es podrà posar en marxa aquest servei. Segons el president del consell, Sergi Roca, pretén ajudar als joves a emancipar-se, facilitant l’entesa i el suport tant als nois i noies com als propietaris dels habitatges.
La nova borsa donarà servei als més de 6.000 joves de la comarca. El programa té com a objectiu oferir pisos de lloguer en condicions avantatjoses, tant per als llogaters com per als propietaris dels immobles.
La borsa jove assessora a persones d’entre 18 i 35 anys sobre qualsevol aspecte vinculat amb la compra o lloguer d’un pis: procediments legals, impostos, assegurances, ajuts públics, crèdits, hipoteques, etcètera. I a més, fa d’intermediari entre llogaters joves i propietaris per mantenir o fins i tot rebaixar els preus del lloguer.
El secretari general de Joventut de la Generalitat, Eugeni Villalbí, ha comentat que la borsa jove d’habitatge ha aconseguit rebaixar un 20% el preu del lloguer respecte al preu mitjà de lloguer del mercat.
Villalbí també ha dit que aquesta borsa és un bon avenç en polítiques de joventut a la comarca i que culmina un procés de creixement del servei d’habitatge jove al país.
L’obertura de la Borsa Jove d’Habitatge del Berguedà es produeix en un context d’estancament de la taxa d’emancipació juvenil, a causa de la crisi econòmica. Una taxa que a la Catalunya Central és de 54,7%. En aquest sentit, segons Eugeni Villalbí, “el Govern està prement l’accelerador per reforçar les polítiques de foment de l’habitatge per a joves”.
Berguedà Iniciatives gestionarà la borsa jove. L’empresa també gestiona la borsa comarcal de lloguer d’habitatge, que es va posar en marxa a finals de juliol. Amb l’estiu pel mig, l’arrencada ha costat, segons ha reconegut la responsable de la borsa d’habitatge, Laura Tristante. Ha dit que hi ha hagut consultes i es posaran quatre o cinc pisos a la borsa, però que el contacte entre propietaris i llogaters encara no s’ha donat per la falta de persones interessades a llogar pisos.

Estic amb tu

Comentaris