General

L’ambulatori de Berga tindrà un metge més per absorbir les 715 persones de Mutuam, que tanca

L’Ajuntament de Berga demana al departament de Salut de la Generalitat que les conseqüències que pateixin els usuaris de Mutuam amb el tancament de les instal·lacions a la ciutat siguin mínimes. Recordem que l’1 d’agost passaran a dependre de l’ambulatori de Berga 715 persones que ara rebien atenció sanitària a Mutuam, una entitat que va néixer per atendre als treballadors del sector tèxtil. Són persones jubilades, de més de 65 anys, i això fa que, per a molts, el tancament de la mútua els suposi un trasbals. L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, insisteix a demanar que els canvis no afectin el servei que es donava fins ara i que se’ls continuï prestant en les mateixes condicions.
Al maig es va aprovar una moció a l’Ajuntament de Berga –per unanimitat de tots els grups– on es demanava garantir un bon servei als mutualistes, i també que es pugui mantenir l’actual oficina de Mutuam, ubicada al passeig de la Pau, per evitar que se saturi l’ambulatori de Berga. Una opció que el departament de Salut no contempla. Això vol dir que l’ambulatori o el CAP de Berga haurà d’assumir més usuaris però a canvi sí que s’alliberaran alguns espais. És el cas del laboratori, que és traslladarà a l’hospital de Berga, ara que se n’està fent l’ampliació. I a més, segons s’ha compromès Salut, hi haurà un reforç de professionals mèdics de l’ambulatori amb un metge i una infermera, així com també amb un persona més en l’àmbit administratiu.
Són mesures que s’aplicaran en els pròxims mesos, perquè quan l’1 d’agost els mutualistes de Mutuam passin a dependre de l’ambulatori l’impacte d’absorció de més gent sigui menor. Un fet però, que de nou posa de manifest la necessitat d’un nou CAP a Berga. Gendrau diu que el departament de Salut de la Generalitat està estudiant propostes fetes per l’Ajuntament per ubicar-hi aquest equipament: “per poder fer la cessió els hem plantejat terrenys de l’Ajuntament propers a l’hospital, que és el què se’ns va demanar”.
Una altra de les preocupacions de l’Ajuntament de Berga és que es busqui una solució pels professionals de Mutuam un cop es tanqui. Són aspectes que s’han traslladat al CatSalut i a l’Institut Català de la Salut (ICS) i que es tractaran en una reunió que es farà o bé aquesta mateixa setmana o la que ve. En aquesta reunió, on hi assistiran representants de les associacions de veïns de Berga –que són els que van recollir el neguit dels mutualistes– Salut exposarà el pla d’acollida que prepara per quan hi hagi el tancament de Mutuam a Berga.

Estic amb tu

Comentaris