First Stop

General

Saturnino Domínguez dóna a entendre que es podria tornar a presentar com alcaldable de Puig-reig

L’exalcalde de Puig-reig, Saturnino Domínguez, dóna a entendre, en una entrevista a Ràdio Berga, que es podria tornar a presentar com alcaldable, de nou com a cap de llista d’Entesa pel Progrés (vinculat a Iniciativa) en les pròximes eleccions municipals, que seran el maig o juny de l’any que ve. Tot i que ha dit que encara és d’hora per tenir un nom clar i que des del partit estan estudiant més d’una possibilitat, sí que ha confessat que li estan posant pressió perquè sigui ell qui encapçali la llista d’Entesa pel Progrés-Iniciativa per Catalunya Verds. A més, ell ja ha dit que li agradaria.
Saturnino Domínguez ha estat cinc anys alcalde de Puig-reig. Va entrar a l’alcaldia a mitjans de l’anterior mandat per una moció, i el 2007 es va presentar com a cap d’Entesa, sent la llista més votada. Van treure cinc regidors i van pactar amb CiU, que en té quatre. Arran d’aquest pacte, es va acordar que l’últim any de mandat l’alcaldia seria per als convergents. Per això fa quinze dies que Saturnino Domínguez va passar el relleu a Antoni Clement.
El balanç que en fa Domínguez d’aquests cinc anys com a alcalde de Puig-reig és molt bo. De projectes fets, en destaca la rehabilitació de Cal Riera, que era una colònia molt degradada, la nova escola bressol, l’adequació de la llar d’avis, i entre d’altres, haver resolt els problemes de terbolesa de l’aigua amb una potabilitzadora nova.
Segons Saturnino Domínguez, en aquests cinc anys Puig-reig ha canviat d’imatge. Per exemple, el Passeig de la Riera de la Sala s’ha convertit en un espai amb tota mena d’equipaments: els dos pavellons, la piscina, l’institut, el CAP, l’escola bressol, i també hi haurà la nova biblioteca. És un dels projectes embastats i amb què s’està treballant. Altres en canvi han quedat al calaix. En aquest sentit, li han quedat a Domínguez com a assignatura pendent, ha comentat, poder arranjar de nou el carrer Llobregat i el carrer Major, i poder disposar d’un auditori, ja que segons ha apuntat “Puig-reig té una entitat com la Polifònica i s’ho mereix”. L’auditori hauria de ser una de les obres futures per a Puig-reig, tot i que de moment cal prioritzar-ne altres que ja estan començades com enllestir la rehabilitació del teatre de l’Ametlla de Merola.
Saturnino Domínguez ha deixat l’alcaldia però continua a l’equip de govern de l’Ajuntament de Puig-reig. És primer tinent d’alcalde i es fa càrrec de la regidoria d’Urbanisme. En aquest sentit, hi ha pendent aprovar el nou Pla Urbanístic del municipi.

Estic amb tu

Comentaris