General

Sant Francesc pren força per acollir l’Exploratori dels Recursos de la Natura de Berga

Sant Francesc pren força per acollir l’Exploratori dels Recursos de la Natura de Berga. Encara no és segur que l’equipament s’instal·li en aquest edifici però és una de les possibilitats -segons l’alcalde- que s’estudien, entre d’altres que l’Ajuntament no ha detallat.
Recordem que l’Exploratori dels Recursos de la Natura és un projecte que forma part del Campus d’Excel·lència Internacional Barcelona Knowledge Campus, de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Berga tindrà un centre de recerca per fomentar l’interès per les ciències de la natura, del qual se’n beneficiaran tant estudiants universitaris com alumnes de secundària com professors que vulguin ampliar la seva formació en tot allò relacionat amb els recursos naturals. Un fet que ha destacat Juli Gendrau.
El ventall d’oferta de l’Exploratori dels Recursos de la Natura serà ampli. Es faran activitats perquè es coneguin projectes de recerca fent experiments amb els recursos que ofereix la natura, s’organitzaran debats, es farà formació per al professorat, també es programaran campus d’estiu, trobades de científics, i també una fira del coneixement, que ja es podria fer l’any que ve, segons ha dit l’alcalde. I és que la idea és que el projecte de l’Exploratori es vagi fent per fases, i cada any s’hi vagin introduint programes. Tot plegat amb la voluntat d’encaixar l’oferta i la demanda de professionals en l’àmbit científico-tecnològic.
Per impulsar aquest centre a Berga s’han tingut en compte experiències que es porten a terme a la comarca, com és el cas de la Universitat d’Estiu de la Natura, que fa disset anys que es fa. A més, Berga disposa d’una riquesa natural i paisatgística i és a poc més d’una hora de l’àrea metropolitana de Barcelona. De fet, aquesta és la idea: descentralitzar el coneixement i ubicar-lo on hi ha els recursos naturals per donar més sentit al projecte.

Estic amb tu

Comentaris