General

Berga desconeix quan podrà disposar del futur local de joves

Berga continua esperant la posada en funcionament del futur local de joves. Les instal•lacions que acolliran aquest espai haurien d’estar acabades des de fa més d’un any, però els endarreriments injustificats de l’empresa constructora han provocat que encara no hi hagi una data definitiva per a l’estrena de l’edifici.
La previsió de l’Ajuntament era poder disposar de l’equipament l’estiu de l’any passat, però no ha estat així. Els treballs per habilitar els baixos de l’edifici d’habitatges socials del carrer Mossèn Espelt, que és on s’ubicarà el local de joves, encara no han finalitzat i a hores d’ara es desconeix quan estaran enllestits. Per intentar resoldre aquesta incògnita, els serveis tècnics de l’Ajuntament han elaborat un informe per concretar els motius de la demora. Segons el regidor de Joventut de Berga, Jaume Vegas, “un problema amb el clavegueram de la zona va interrompre els treballs durant un mes, però la resta d’endarreriments no han estat justificats per part de l’empresa encarregada de les obres”. Vegas ha assegurat que demanaran explicacions a la constructora i que exigiran una data definitiva pel final de l’obra.
El retard de la posada en marxa del local de joves és un tema que també preocupa al PSC de Berga que ha demanat explicacions a l’equip de govern de CiU en diverses ocasions. La portaveu socialista, Ermínia Altarriba, també ha fet referència a aquesta qüestió durant la presentació del Pla Local de Joventut, una proposta que presentaran al ple de l’Ajuntament que es farà aquest vespre.
La primera fase de les obres que consisteix en l’habilitació de la part davantera del local ja està feta. Ara quedarà fer les sales i posar-hi el mobiliari. Jaume Vegas ha comentat que quan finalitzin les obres estudiaran la possibilitat d’aplicar algun tipus de sanció a l’empresa que està portant a terme les obres.
El local, que serà plurifuncional, comptarà amb 280 metres quadrats on hi haurà el Punt Jove, un local d’assaig insonoritzat per a grups musicals, una sala polivalent i d’exposicions, despatxos i zona wifi, entre d’altres. Els treballs tenen un cost de 180.000 euros i els està executant l’empresa constructora Beravi.

Comentaris