El Consell Comarcal del Berguedà crearà un fons d’impuls empresarial

El Consell Comarcal del Berguedà està treballant en la creació d’un fons d’impuls empresarial. En la seva aposta per donar suport als autònoms i les petites i mitjanes empreses de la comarca, el Consell no només vol potenciar el servei d’assessorament als empresaris sinó que endegarà un fons de finançament per accedir al crèdit. Ho ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga Sergi Roca, president del Consell Comarcal del Berguedà.
El Consell està estudiant diversos models per intentar aconseguir ja siguin subvencions, convenis específics amb empreses de capital risc, convenis amb entitats financeres, o un acord amb l’Agència Catalana d’Inversions. L’objectiu és disposar d’un fons que ha de servir perquè les empreses puguin obtenir préstecs d’entre 20.000 i 30.000 euros, sense interessos a retornar amb dos o tres anys de carència.
De moment s’està definint el pla amb la intenció de posar-lo en funcionament al segon semestre d’aquest any, segons ha dit Roca.
La creació del fons d’impuls empresarial del Berguedà, de la mà del Consell, forma part de l’estratègia de l’ens comarcal per ajudar als autònoms i empresaris del Berguedà, que en els últims temps ha posat en marxa programes per fomentar l’emprenedoria i ha engegat el Centre d’Empreses del Berguedà, a Berga. Un centre que està en funcionament amb tres cooperatives, dos autònoms i una associació dedicada al consum ecològic. El Consell ampliarà el Centre d’Empreses aquest 2013 per encabir en aquest espai a uns cinc o sis empresaris més.