Navàs inicia la millora paisatgística de l’espai natural de Cal Forcada

El projecte de millora paisatgística que impulsa l’equip de govern de l’Ajuntament de Navàs (CUP i ERC) ha començat a l’espai natural de Cal Forcada, on ja estan en marxa les obres de transformació d’aquest espai, al costat del riu Llobregat i de l’antiga fàbrica tèxtil de cal Forcada.
Els treballs han començat amb la neteja i l’adequació dels terreny, la instal·lació de tanques de protecció al canal i de tanques que impedeixin el pas de vehicles i de taules de pic-nic. També s’equiparà amb bancs, papereres, aparcament de bicicletes i il·luminació amb captadors d’energia solar per fer-la més respectuosa amb el medi ambient, econòmica i sostenible.
No es tracta d’un espai només destinat a l’esbarjo sinó que l’Ajuntament pretén impulsar-hi altres programes culturals i educatius per divulgar la història i el patrimoni industrial i natural.
La millora s’emmarca dins de les actuacions que es fan al Parc Fluvial del Llobregat i l’objectiu és recuperar per a ús social l’espai natural que hi ha entre la llera del riu i el canal d’abastament d’aigua de l’antiga fàbrica. Aquest projecte té un pressupost de 187.000 euros, però compte amb diferents subvencions per a finançar-lo.

X