L’àliga de la Patum apadrina la de Cervera

L’àliga de la Patum de Berga apadrina la nova àliga de Cervera. Per aquest motiu, els balladors de l’àliga es desplaçaran a la capital de la Segarra dimarts, 5 de febrer, dia de l’acte central del programa d’activitats en motiu del bateig de l’àliga. Coincideix amb la Festa Major del Santíssim Misteri que va arrencar el 25 de gener i s’acabarà el 10 de febrer.
L’àliga de la Patum hi tindrà una presència simbòlica, ja que la imatgeria berguedana no surt de la ciutat. Membres de la comparsa de l’àliga col·locaran un ram que portaran de Berga al bec de l’àliga cerverina, com a símbol d’apadrinament.
L’acte protocol·lari d’apadrinament es farà a les 6 de la tarda i precedirà l’estrena del ball de l’àliga de Cervera, a les 8 a l’interior de l’església de Santa Maria, previ a la interpretació del tradicional Cant de les Completes.
La nova àliga de Cervera, element cabdal del bestiari local datat des de l’any 1423, ha estat construïda amb fusta i pell pels artesans Ramon Ninot, Ramon Riu i Antoni Ninot. La creació de la música del ball és obra de Xesco Grau, reconegut músic i director de la Banda de Cervera, i la dansa del ball, de Joan Castellà, capdanser de la Colla Sardanista Jovencells.