Detingudes deu persones que robaven l’estructura sencera d’una nau a La Pobla

Darrerament, hem vist com es multiplicaven els robatoris de tot tipus de metalls i, sobretot, de cables de coure. Fins i tot, a Gironella, van robar les reixes del clavegueram. Però el que ens faltava per veure és com un grup de deu persones s’organitzen minuciosament per robar tota l’estructura d’una nau industrial.
Va passar el dimarts 29 de gener a La Pobla de Lillet en una antiga nau industrial de la fàbrica tèxtil Mitasa, a la zona del Clot del Moro, tancada des de fa anys. Veïns de la zona van detectar el moviment, i van avisar la policia que va enxamplar els lladres in fraganti.
Es tractava d’un organitzadíssim equip de treball, format, com a mínim, per deu persones, que són els que van detenir els Mossos. S’havien dividit la feina de tal manera que puguessin desmuntar l’estructura i endur-se-la peça per peça. Segons el relat dels Mossos, “uns tallaven les bigues de ferro amb llaces tèrmiques i els altres transportaven amb un carro el metall tallat fins a quatre furgonetes que duien”.
Quan la policia va arribar al lloc dels fets, a les furgonetes, ja hi havia carregats 30 trossos de metall.
Els agents van descarregar el material i van comissar les eines que utilitzaven els lladres: quatre llances tèrmiques amb mànega, tres manòmetres, dos gats hidràulics, un mall, dos martells i altres eines menors.
Els lladres-operaris van quedar detinguts pels danys causats a la nau i per temptativa de furt, van declarar davant del jutge de Berga i van quedar en llibertat amb càrrecs.
La nau en qüestió és propietat de la mesa de liquidació de l’antiga fàbrica tèxtil Mitasa, i no hi ha activitat des del 2005. Els detinguts són Diego C.P. (20 anys), Francisco Javier I. N. (30), Manuel D. M. (24), Pedro P. M. (24), Alfredo S. L. (40), Miguel P. M. (32), José Manuel A. Q. (44) i Víctor Manuel P. M. (41), de nacionalitat espanyola; Ramiro D. M. (47), portuguès, i A. Heinrich M. K. (43).

X