General

S’implanta al Berguedà el projecte Reempresa, de compra i venda de petites i mitjanes empreses

S’instaura al Berguedà el projecte Reempresa, una iniciativa que consisteix en un mercat català de compra-venda de petites i mitjanes empreses. Aquest plantejament aposta per un nou model d’emprenedoria i de manteniment de llocs de treball i ara el Servei d’Innovació i Empresa del Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà oferirà assessorament als empresaris que vulguin vendre la seva empresa, i als interessats a donar-los continuïtat.
La finalitat del projecte Reempresa és mantenir activitats industrials i llocs de treball, amb aquest mercat “just i transparent”, segons els responsables del Centre Reempresa de Catalunya, que ja compta amb diferents punts d’atenció a Barcelona, Sabadell, Mataró, Terrassa… i que ara a arriba al Berguedà sent el primer cop que s’implanta a nivell de comarca. Un territori on hi ha moltes petites i mitjanes empreses, i on es vol fomentar aquest relleu empresarial. Que sigui una opció a tenir en compte per a totes aquells empresaris que, ja sigui perquè es jubilen o per qualsevol altre motiu, no poden tirar endavant l’empresa. És segons, ha dit Antoni Abat, president de Cecot i del Centre Reempresa de Catalunya, una oportunitat i una alternativa a tancar una empresa.
El projecte Reempresa, impulsat pel Cecot amb el suport de la Diputació de Barcelona, es va presentar ahir a Berga davant d’una trentena d’empresaris i alcaldes del Berguedà, que ho van veure de molt bon ull, segons ha dit el director del Centre Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.
Tècnics especialitzats ajudaran a les persones interessades a cedir o vendre el negoci, i assessoraran a emprenedors amb ganes de mantenir vives empreses del Berguedà. De moment, el projecte Reempresa ha donat bons resultats, segons els impulsors. A tot Catalunya s’han realitzat 88 operacions, amb uns 260 llocs de treball directes, i s’ha induït a una inversió d’uns 4,5 milions d’euros.
Els interessats trobareu més informació a la pàgina web www.reempresa.org/bergueda.

Comentaris