General, Berga, Societat

Berga recull material escolar per als infants de les famílies necessitades

Berga ha posat en marxa una recollida de material escolar per als nens i nenes de famílies necessitades que no poden assumir la compra de motxilles, estotjos, bolígrafs, colors, carpetes, llibretes… És la segona edició de la campanya ‘És bàsic’, que pretén que cap infant se senti exclòs a l’escola perquè no pot disposar del material necessari. Per això, ajuntament de Berga, entitats socials com Càritas i Creu Roja, i les escoles s’uneixen per fer possible combatre la pobresa i la vulnerabilitat a les aules. La regidora de l’àrea social de Berga, Maribel Iglesias, ha dit que “aquells que no poden anar a classe en les mateixes condicions que els seus companys se senten exclosos, i a la llarga porta al fracàs escolar. Hem de combatre aquestes desigualtats”.
La recol·lecta es fa a les llibreries i papereries de Berga, a la llar d’avis, a les escoles, instituts, i a establiments com Carrefour, Caprabo i també a Containers del Berguedà, empresa que ha facilitat les caixes de cartró a les quals s’ha de dipositar el material nou o en molt bon estat. Unes caixes que s’il·lustren amb el dibuix de l’estudiant que va guanyar el primer concurs de cartells de la campanya ‘És bàsic’. L’autora és Itziar Comellas, que estudia 3r d’ESO a la Secció d’Institut Serra de Noet de Berga.
Hi ha temps per col·laborar amb la campanya de recollida de material escolar fins al 30 de juny. A final de mes es recopilarà tot el material i Serveis Socials, Càritas Berga i Creu Roja en faran la selecció per distribuir lots per al curs 2014-2015 als infants de les famílies necessitades.
Les entitats socials, l’Ajuntament de Berga, les AMPA de les escoles de la ciutat i també els equips directius han fet una crida a la ciutadania perquè se sumin a contribuir que cap infant comenci l’escola amb la motxilla buida, que tots els nens i nenes tinguin les mateixes oportunitats. Tot i que els centres ja fan esforços per abaratir els preus dels llibres i reutilitzar material perquè les famílies tinguin menys despeses, no n’hi ha prou, i per això confien en la campanya ‘És bàsic’, que l’any passat ja va permetre repartir 130 lots a les famílies més necessitades de Berga amb fills amb edat escolar.
Una iniciativa que han valorat molt positivament tant la directora de l’Escola Vedruna, Carme Freixa; com el director de l’escola Xarxa, Xavier Güell, com a representants dels centres; i el president de l’AMPA de l’Escola Sant Joan, Pau Bessa, com a representants de les associacions de mares i pares. Bessa hi posava un però: “donem molt suport a la campanya però ens agradaria que hi hagués un retorn, que els beneficiaris fossin ells els que després ajudessin, aportessin alguna cosa”.

Comentaris