General, Berga, Política

La CUP proposa que Berga declari persona non grata al futur rei d’Espanya

La CUP de Berga demana que el futur rei d’Espanya, Felip VI, sigui declarat persona non grata a la ciutat. La formació independentista ja va proposar fa dos anys aprovar que el rei Joan Carles I fos declarat persona non grata a Berga i es va aprovar amb els vots a favor de la CUP (3 regidors); l’equip de govern de CiU (amb 9 regidors) i el grup del PSC –ara no adscrit- (4 regidors) es van abstenir. I el regidor del PP hi va votar en contra. De fet, la moció que defensarà la CUP al ple d’aquest dijous al vespre a l’Ajuntament també contempla reiterar la declaració de persona non grata a la ciutat de l’actual monarca espanyol.
I demana declarar persona non grata a Berga a Felipe de Borbón o a qualsevol altra persona que pugui esdevenir cap de l’Estat Espanyol “en tant que màxim representant d’aquest Estat i per tant corresponsable de l’actual situació d’incertesa jurídica sobre la celebració de la consulta sobre el futur polític de Catalunya; mantenint-se aquesta qualificació fins que la independència del Principat de Catalunya o la seva pertinença a l’Estat Espanyol no s’hagin pogut discernir democràticament per via referendària”, apunta la moció. Que també afegeix que si s’aprova l’acord es notifiqui al president de la Generalitat, al Ministeri d’Assumptes Exteriors del Govern Espanyol i al Govern Civil Espanyol a Catalunya.
Una moció de la CUP que tot indica que s’aprovarà. Comptarà amb els vots a favor de la CUP i l’equip de govern de CiU o hi votarà a favor o s’abstindrà, segons ha dit a Ràdio Berga l’alcalde, Juli Gendrau, “hem de parlar amb la resta de regidors del grup i decidir el nostre posicionament”. La moció de la CUP la van rebre ahir al vespre i encara no saben quin serà finalment el seu vot, tenint clar, ha dit “és un tema –el del rei d’Espanya– que no va amb nosaltres perquè el què hem de debatre és que ha de ser Catalunya”. Ha defugit, seguint la línia dels dirigents catalans de CiU, el debat monàrquic. En aquest sentit, Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida ja han confirmat que CiU s’abstindrà en la votació de la llei d’abdicació del rei Joan Carles.
Els regidors no adscrits de Berga tampoc no han decidit encara quin serà el seu vot a la moció per declarar persona non grata a Berga al futur monarca, ha dit la portaveu Ermínia Altarriba. Quan es va votar el mateix pel rei Joan Carles es van abstenir. I el regidor del PP hi votarà contra.

CUP

Comentaris