Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Borredà, Societat

Els formatges, protagonistes aquest cap de setmana a Borredà

Borredà acull aquest cap de setmana, dissabte 6 de setembre i diumenge 7, una nova edició de la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya, que comptarà amb 19 parades de formatgers (aquest és el límit que ha marcat l’organització) que oferiran molta varietat. Tal com ha explicat el promotor de la fira, Toni Chueca, en declaracions a Ràdio Berga, “a Catalunya cada any hi ha més formatgeries i més varietats de formatge, és molt fàcil trobar-nos amb diverses varietats. Hi haurà el que és tradicional: formatges de cabra, de vaca, d’ovella, algun amb llet de búfal, i suposo que també hi haurà algun blau”. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt).

Els formatges que es podran comprar i també degustar a l’Àrea de Tast, adquirint un tiquet degustació al preu de 7 euros. A més dels tastos, la Mostra de Formatges ofereix tallers, xerrades, i actuacions musicals amb la Berguedana de Folklore Total.

L’obertura de la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya a Borredà es farà aquest dissabte a les 10 del matí i les parades restaran obertes fins a 2/4 de 9 del vespre. A 2/4 de 12 del matí es farà el taller de ‘Mató per a nens i nenes’, a les pistes de tennis, a càrrec de Mariona Rota. A les 12, al Centre Cívic, ‘La Maduració dels Formatges’, una xerrada-tast, a càrrec de la Roser Romero del Castillo, professora de l’Escola Superior d’Agricultura (UPC). Per a aquesta activitat cal inscriure’s a mostraformatges@gmail.com, val 5 euros. A la tarda, a 2/4 de 6, a la Placeta, es farà un taller de ‘Danses tradicionals’, a càrrec de La Berguedana de Folklore Total (BFT). A les 7, taller i degustació ‘El Formatge a la cuina’, a càrrec del cuiner i gastrònom Pep Nogué, al Centre Cívic. També caldrà inscriure’s, per un cost de 5 euros. A les 9 del vespre, es farà la projecció d’una pel•lícula, al local Puigmal, i un sopar basat en pa i formatge. Tindrà un preu de 10 euros.

Diumenge, la Mostra tornarà a obrir a les 10 del matí, coincidint amb la inauguració de la 11a Trobada de Puntaires de Borredà, a la Placeta. Al llarg del diumenge es repetiran les dues activitats de dissabte al matí, en els mateixos horaris, ‘Mató per a nens i nenes’ i ‘La Maduració dels Formatges’. A les 3 de la tarda es farà la clausura de la Mostra de Formatges.

Estic amb tu

Toni Chueca confia que sigui un cap de setmana de bona afluència de públic a Borredà, “les altres edicions ha tingut molt bona acceptació, ha vingut gent de la comarca i de fora. Una fira especialitzada com aquesta té interès, tant en l’àmbit de producció com de consumidor”.

Mostra de Formatges Artesans de Catalunya

Comentaris