La Farsa obre el termini del Concurs de Garrofes i enceta els assajos dels Pastorets de Berga, enguany al Centre Cívic

L’Agrupació Teatral La Farsa de Berga ha obert el termini per participar al Concurs de Garrofes. Les garrofes són els versos que es reciten als Pastorets de Berga, de la mà del Garrofa després de tornar de l’infern. És la manera de passar pel sedàs de la crítica, repassant l’actualitat berguedana, catalana, l’espanyola i d’arreu, de forma satírica.

Per participar al concurs cal presentar les garrofes, que són 44 quartetes (estrofes de quatre versos), a l’Oficina de Turisme de Berga. El veredicte del jurat es donarà a conèixer en un acte que es farà el dissabte 20 de desembre a la tarda a la sala polivalent del Casino, annexa al Teatre Municipal. A més d’un primer, un segon i un tercer premi que atorgarà el jurat, també hi haurà el premi popular, que es lliurarà al joc de garrofes més votat pels assitents a l’acte.

Els versos guanyadors es recitaran a les representacions dels Pastorets de Berga, que es faran al Teatre Municipal el dia de Nadal, 25 de desembre, a les 10 de la nit. També el dia de Sant Esteve, 26 de desembre, a 2/4 de 6 de la tarda. El dia 1 de gener, a la mateixa hora. I també funcions a 2/4 de 6 els diumenges 4 i 11 de gener.

Les bases del Concurs de Garrofes es poden consultar al web elspastoretsdeberga.cat , així com també el concurs infantil de garrofes, dirigit als escolars.

Assajos de Pastorets, enguany al Centre Cívic

D’aquí a dos mesos serem Nadal i per les festes arribaran les representacions dels Pastorets. A Berga, la Farsa ja ha començat els assajos.

Enguany, com a novetat, els assajos es fan al Centre Cívic de Berga en comptes del Teatre Municipal. Segons Xavi Torrabadella, de la Farsa, “al teatre ens trobàvem que molts dies no podíem assajar perquè com que és municipal s’hi fan altres actes com és normal, i això feia que haguéssim de moure’ns a altres locals. Per evitar aquest inconvenient, hem decidit traslladar tots els assajos al Centre Cívic”.

Assajos setmanals que permetran que un any més la representació dels Pastorets de Serafí Pitarra surti rodona. A més, enguany, ha dit Torrabadella “hi haurà molts canvis en el repartiment de papers”, molts actors i actrius que es posaran per primera vegada a la pell d’un o altre personatge dels Pastorets de Berga, un muntatge que entre actors i tècnics mou prop de 150 persones.

X