Castellar de n’Hug posa llums de baix consum al poble i recupera el Camí de la Costa

L’Ajuntament de Castellar de n’Hug ha canviat l’enllumenat públic per llums de baix consum i també ha fet obres per recuperar un camí del poble en desús. Uns treballs que el consistori ha pogut tirar endavant gràcies a unes subvencions de la Diputació de Barcelona que pugen a 53.500 euros.

Per una banda, un ajut de 28.500 euros procedent del programa complementari de suport a l’economia local per realitzar obres de condicionament, millora i conservació de la Diputació ha permès a l’Ajuntament millorar i conservar el Camí de la Costa, que uneix la plaça de la Generalitat amb el carrer de la Costa.

obrescamicosta2 (Medium) obrescamicosta3 (Medium)Les obres, que s’han fet entre els mesos d’octubre i novembre, han consistit en la pavimentació del camí, col·locació de baranes de fusta tractada i altres actuacions de remodelació que han permès recuperar aquest camí, fins ara de difícil accés i en molt mal estat. D’aquesta manera s’ha volgut recuperar i ara se’n fomentarà l’ús. Antigament, s’utilitzava com a drecera per anar del centre del poble al barri de la Ribera, i com a camí que feien servir els contrabandistes per entrar i sortir al centre del poble.

Per altra banda, un ajut també de la Diputació de 25.000 euros en el marc del programa per a d’obres de reparació menor, conservació i manteniment per ajuntaments de menys de 500 habitants, ha permès a l’Ajuntament de Castellar de n’Hug instal·lar enllumenat de baix consum al poble. També s’han col·locat nous fanals en espais on en faltaven, com ara al carrer del Pla del Padró, al carrer del Pou, i als barris de la Ribera, l’Arola i Cal Ros. Aquest canvi suposarà un important estalvi en consum i cost energètic, segons ha comentat l’alcalde, Salvador Juncà, en una entrevista a Ràdio Berga:

X