El Berguedà disposa d’un Punt d’Atenció a l’Emprenedor que facilita tràmits i permet crear una empresa en només dos dies

Els emprenedors berguedans tenen al seu abast un nou servei: un Punt d’Atenció a l’Emprenedoria (PAE), una oficina des d’on es pot iniciar la tramitació per a la creació d’una empresa. Es tracta d’un servei gratuït que permet agilitzar els tràmits fins al punt de crear una empresa en només 48 hores, per tant dos dies, quan la mitjana és de fins a 40 dies.

D’aquesta manera, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà (gràcies a un conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona i el govern espanyol) ha ampliat els recursos que ofereix a les persones emprenedores i empreses del Berguedà. L’objectiu és facilitar i simplificar els tràmits, tal com ha dit Ferran Civil, de Cercs, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona. “Permet un estalvi de tràmits, de temps, de desplaçaments i de diners”, ha comentat. D’aquí la importància, ha afegit, que cada vegada es vagin creant més PAEs al territori (a la demarcació de Barcelona n’hi ha 264, dels quals 42 públic i 222 privats). Ara, també al Berguedà.

PAE Roca CivilSergi Roca, president de l’Agència de Desenvolupament i també del Consell Comarcal del Berguedà, ha destacat que aquesta oficina pretén afavorir l’activitat econòmica. Ha dit que és un servei de valor afegir per facilitar la creació d’empreses, “és un atac a la burocràcia per crear llocs de treball, ja que si es posen traves no afavorim l’emprenedoria perquè el tema burocràtic i les despeses que suposa la constitució d’una empresa són una càrrega per als emprenedors”.

El servei s’ubica a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, a la plaça Sant Joan de Berga. Les persones emprenedores només han de complimentar el Document Únic Electrònic (DUE) i de forma automàtica es realitzen tots els tràmits necessaris per constituir l’empresa. Amb aquest nou servei, les persones emprenedores poden gestionar telemàticament d’un sol cop fins a 22 tràmits, es pot crear l’empresa en 48 hores, i al mateix lloc on s’assessora el pla d’empresa es pot realitzar l’alta d’activitat.

D’aquesta manera, l’Agència preveu fomentar la cultura emprenedora a la comarca. El 2013, el Servei d’Innovació i Empresa de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà va atendre més de 120 persones emprenedores, ajudant a la creació de 25 empreses que van generar 44 nous llocs de treball; a més, es va atendre i donar suport a 30 empreses. A partir d’ara, amb el nou servei del Punt d’Atenció a l’Emprenedor, l’Agència podrà complementar la seva activitat ajudant a la constitució de les noves activitats econòmiques, millorar la relació empresa-administració, i contribuir a facilitar i promoure l’activitat empresarial, com l’autoocupació.

 

FOTOS: Sergi Roca (esquerra) i Ferran Civil en la presentació del Punt d’Atenció a l’Emprenedor del Berguedà. AUTOR: Ricard Codina