El Taller Coloma presenta el calendari solidari del 2015

Amb l’objectiu de recaptar fons pel Taller Coloma d’Avià, aquest centre de treball especial que pertany a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà ha editat un nou calendari solidari. Es presentarà aquest diumenge, 30 de novembre, a les 6 de la tarda al Pavelló de Suècia de Berga.

Els protagonistes: nois i noies del taller i berguedans reconeguts

Es tracta d’un projecte en què hi participen els nois i noies del Taller Coloma. Són protagonistes de les fotos que il·lustren el calendari al costat de berguedans reconeguts, per exemple en quest del 2015 hi apareix el gastrònom Toni Massanés; la meteoròloga Gemma Puig; el director de l’Escola Municipal de Música de Berga, Xavier Llobet; l’animador infantil Dany Màgic; el filòsof Quim Sala; i la regidora de l’Àrea Social de Berga, Maribel Iglesias; entre d’altres.

calendari4 calendari3 calendari2 calendari1

Imatges captades per l’AFTDAO

Dotze fotografies –una per cada mes de l’any– i una de grup, en total tretze, captades per tretze fotògrafs diferents membres de l’AFTDAO (Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis de Berga), que col·labora cada any amb aquesta iniciativa del Taller Coloma. I el disseny és obra d’Ermínia Altarriba, que ha destacat el lema “d’igual a igual, per la importància d’aquest projecte, i per la tasca de col·laboració entre entitats”. També, com a curiositat, ha explicat que s’ha volgut fer un calendari molt català i no s’han marcat com a festius el 12 d’octubre (Festa de la Hispanitat) i el 6 de desembre (la Constitució, que en aquest cas com que és diumenge ho han canviat per la Puríssima i han posat el 8 de desembre com a no festiu).

Diners per adequar el terra d’una sala

La primera edició del calendari va sortir l’any 2012 per recollir diners després de l’incendi de la bugaderia del Taller Coloma. Una iniciativa que va funcionar bé, va tenir bona acceptació, i a partir d’aquí s’ha convertit en un projecte anual.

Cada any, els diners obtinguts de la venda dels calendaris es destinen a alguna millora al taller. Enguany, segons han explicat la presidenta de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics, Fina Canal; i la directora del Taller Coloma, Carme Valletbò, “volem posar parquet o peces adequades al terra d’una sala que fem servir per activitats d’estimulació”.

1.250 a exemplars a 5 euros cada un

De calendaris se n’han fet 1.250 exemplars, i es vendran a 5 euros. Un preu més econòmic que l’any passat, que valia 7 euros. Diumenge, dia de la presentació, ja se’n vendran, i a partir del dia 1 ja es podran adquirir.

Havaneres a l’acte de presentació

L’acte de presentació del calendari, aquest diumenge a les 6 al Pavelló de Suècia, comptarà amb una actuació d’havaneres. Serà un concert de petit format en què Dani Rojo, estudiant de l’Escola Superior de Música i exalumne de l’Escola Municipal de Música de Berga, presentarà el seu treball de final de carrera. Un treball que integra persones amb disminucions junt amb persones de l’escola de música. S’oferiran havaneres de la mà de músics, exalumnes de l’Escola de Música de Berga, el Cor de Veus Blanques del centre, i nois i noies del Taller Coloma. Aquest acte de diumenge, servirà també per cloure els actes del 30è aniversari del Taller Coloma que s’han anat fent aquest 2014 en motiu de l’efemèride.

X