Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

Berga, Societat

Berga enceta una campanya per conscienciar sobre la tinença d’animals domèstics prèvia a l’entrada en vigor de l’ordenança sancionadora

Berga enceta una campanya per conscienciar sobre la tinença d’animals domèstics prèvia a l’entrada en vigor de l’ordenança sancionadora

Dos informadors recorren a partir d’avui diferents punts de la ciutat de Berga per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre la tinença d’animals domèstics i donar a conèixer l’ordenança que entrarà en vigor a finals d’aquest mes de gener i que recull diferents infraccions. Per exemple, segons preveu la normativa, consensuada entre tots grups municipals, el fet que un animal defequi a l’interior d’un parc infantil pot arribar a suposar una multa d’entre 451 i 900 euros.

La campanya informativa que ha engegat l’Ajuntament de Berga se centra ara a  informar als veïns sobre “les normes de conducció d’animals a la via pública, i concretament la necessària recollida d’excrements d’aquests per part dels seus responsables”.

Els dos informadors recorreran diàriament els carrers de Berga, entre 2/4 de 7 i les 10 del matí i entre les 7 i 2/4 d’11 de la nit, per tal d’oferir assessorament i informar als veïns sobre la tinença responsable d’animals, fent especial incidència a la correcta conducció d’aquests a la via pública i a la sempre necessària recollida d’excrements per part dels amos. L’objectiu, segons ha explicat el regidor de Seguretat i Mobilitat Ramon Bajona, és “assolir el màxim de protecció i benestar dels animals, garantir una tinença responsable”.

Bajona ha destacat que: “La campanya té com a objectiu aconseguir una ciutat més neta i més cívica, perquè en aquest cas, els excrements de gossos ocasionen problemes tant d’imatge com d’higiene. Amb aquesta campanya doncs, el què pretenem sobretot és conscienciar a la ciutadania i també informar-los, perquè quan entri en vigor la nova ordenança, hi haurà determinades actituds que podran ser sancionades i volem abans haver fet una bona difusió per tal de poder evitar aquestes possibles sancions”. El regidor ha volgut matisar que la majoria de propietaris d’animals domèstics ja compleixen les seves obligacions, si bé ha lamentat que “encara hi ha un tant per cent que manté actituds incíviques”.

Estic amb tu

La futura ordenança també busca reduir les pèrdues i els abandonaments d’animals així com fomentar-ne la defensa ciutadana. Les sancions més lleus aniran dels 20 als 225 euros; les greus oscil·laran entre els 226 i els 450 euros; i seran aquelles més greus les que podran estar penades amb multes de fins a 900 euros.

A les dependències de l’Ajuntament de Berga es repartiran bosses de recollida d’excrements, i als centres veterinaris i botigues d’animals de la ciutat  hi haurà informació sobre la campanya, que recupera el lema de la crida feta ja en una iniciativa de 2008: “El teu gos/la teva gossa està fitxada. Però el responsable ets tu. Recull els seus excrements” i “Ell/a no és culpable”, i que es complementarà com a novetat respecte el projecte anterior, amb la presència dels dos informadors i la posterior entrada en vigor de la nova normativa municipal.

Animals domèstics Ordenança Regidoria

Comentaris