Hostaleria i Turisme del Berguedà veu positiu que el Govern faci “una gestió menys proteccionista” dels parcs naturals

Hostaleria i Turisme del Berguedà ha expressat en un comunicat emès als mitjans el seu suport a la iniciativa del Govern de la Generalitat de Catalunya que estableix una gestió “menys proteccionista” dels espais naturals de tot el país, entre els quals es troba el Parc Natural del Cadí-Moixeró.

El sector explica que “fins el moment, s’havia estat molt crític amb la gestió expressament proteccionista d’aquests espais a Catalunya”, que donava “l’esquena a la realitat socioeconòmica del territori, sobretot en comparació amb la realitat d’altres espais similars de la resta del món”.

El president d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Toni Barat, ha volgut matisar, però, que la relació amb el Parc Natural Cadí-Moixeró ha estat sempre “bona i de plena col·laboració”. Per l’entitat berguedana, la millor garantia de desenvolupament del territori pel futur passa per garantir la conservació i millora dels valors naturals d’aquests espais, però sense renunciar a les possibilitats de desenvolupament socioeconòmic d’aquestes zones, que en alguns indrets tenen poques alternatives de viabilitat econòmica.

A Catalunya hi ha un total de 18 parcs naturals, entre els quals destaca, el Parc Nacional d’Aigües Tortes, que ha tancat el 2014 amb 500.000 visites i que aspira a ser referent a Europa.

El pla de gestió 2015-2020 aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya busca ser un instrument que garanteixi la conservació i millora dels espais naturals, i també que hi afavoreixi projectes que en dinamitzin l’activitat econòmica; de manera respectuosa, això sí, amb l’entorn. Per Toni Barat, president d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, “l’entitat està d’acord amb el punt de vista del sector hostaler a nivell català, que havia expressat la necessitat d’un pla més flexible pels parcs naturals”. Barat també ha volgut posar en valor “l’entesa que hi ha amb la direcció del Cadí – Moixeró”, amb reunions de treball periòdiques entre representants del parc i de l’entitat d’hostaleria i turisme de la comarca.

X