L’Agència de Desenvolupament del Berguedà proposa un curs de formació al professorat “per impulsar valors globals”

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Ensenyament organitzen el Curs d’Educació per al Desenvolupament, dirigit a la comunitat educativa i al voluntariat, per oferir eines útils i pràctiques que fomentin una visió de ciutadania global i transformadora.

Xavi Cobos, tècnic del servei de Desenvolupament Local de l’agència berguedana, ha destacat que la iniciativa de l’Educació per al Desenvolupament “no consisteix exclusivament en parlar de la situació dels països ’empobrits’ o de les relacions ‘Nord-Sud’, sinó que es tracta de promoure valors universals, que afecten les relacions amb les persones i amb el nostre entorn, des de les més properes a les més globals”.

Aquesta acció formativa es durà a terme els dissabtes 18 i 25 d’abril, de les 9 del matí a 2/4 de 3 de la tarda, al centre de formació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

El curs, la inscripció al qual encara és possible posant-se en contacte amb l’agència, disposa del reconeixement de les activitats de formació permanent incloses en el Pla de Formació Permanent del Professorat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; és a dir, l’obtenció del certificat d’aprofitament donarà puntuació addicional per les oposicions d’Ensenyament.

“Amb aquesta proposta volem oferir a la comunitat educativa una sèrie d’eines útils i pràctiques que fomenten una visió de ciutadania global i transformadora, basada en el coneixement i la promoció dels drets els infants i de les responsabilitats que se’n deriven, l’educació per la no-violència i la pau, la diversitat de cultures i la sostenibilitat”, ha defensat Cobos.

Així es vol que a través “de la sensibilització, conscienciació i mobilització”, els educadors i educadores siguin capaços de transmetre i facilitar en els infants actituds crítiques i responsables “per tal d’incidir en petites transformacions cap a una societat més justa solidària i sostenible”.

X