Prop d’un centenar de veïns acompanyen Artur Mas durant la visita institucional a la nova biblioteca de Gironella

Aquest dilluns ha estat jornada de visita presidencial al Berguedà. I és que Artur Mas va ser a la Pobla de Lillet, en la posada en marxa d’una nova planta de producció de la marca Espuña, dedicada a l’elaboració d’embotits; que a la comarca produirà una línia de tapes que suposa el 8% de la cartera de productes de l’empresa i que es dedicarà bàsicament a l’exportació. Però el màxim responsable de l’executiu català també va estar a Gironella i a Berga.

Artur Mas Visita Gironella Biblioteca (6)El programa del president al territori va incloure una visita a la nova biblioteca de Gironella, recentment estrenada al març. El cap del Govern va visitar la instal·lació acompanyat de l’alcalde del municipi, David Font; dels alcaldes de Berga i Puig-reig, Juli Gendrau – que també és delegat del govern a Catalunya central – i Antoni Clement; i del director del centre, Francesc Puig, i ho va fer sota una gran expectació.

Després del caire més institucional, i de contacte empresarial i polític, que havia tingut la seva visita a la Pobla de Lillet; a Gironella l’esperaven prop d’un centenar de veïns de la vila, molts dels quals van voler-hi parlar o fotografiar-se amb ell.

Artur Mas Visita Gironella Biblioteca (1)En la visita, Artur Mas va explicar que havia volgut ser a Gironella perquè és conscient que aquest “és un equipament llargament reivindicat i esperat: celebro poder-hi ser perquè enguany commemorem l’any de les biblioteques com a homenatge al centenari de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya”, va dir.

Mas va afegir que “fins i tot quan fa cent anys el nostre autogovern era minso; hi havia moltes idees, moltes voluntats i projectes, i aquells catalanistes ja sabien que la millor idea per fer país era apropar la cultura a tothom”. Per aquest motiu, el president va voler destacar també la importància dels projectes “per augmentar la xarxa de biblioteques” que està duent a terme els últims anys la Diputació de Barcelona.

Artur Mas Visita Gironella Biblioteca (5)Per la seva banda, durant la visita, l’alcalde de Gironella, David Font, va  mostrar-se satisfet del temps que el president va dedicar al nou equipament. “Era important per nosaltres poder ensenyar a la màxima autoritat del nostre país el que ha estat per nosaltres un cavall de batalla històric, un equipament d’aquesta importància pel municipi que hem treballat per tirar endavant”, va explicar Font.

A Gironella, la nova instal·lació de titularitat pública, té una superfície útil de 972 metres quadrats repartits en dues plantes. Ofereix un fons de 8.300 documents, entre els quals hi ha 7.400 llibres, 870 documents audiovisuals i 57 subscripcions a diaris i revistes. Amb aquest projecte a la vila de Gironella, es tanca la previsió del mapa bibliotecari al Berguedà per a municipis més grans de 5.000 habitants.

Signatura a Berga

IMG_2822Aprofitant que el President de la Generalitat, Artur Mas visitava el Berguedà, aquest dilluns, ha fet parada també a l’Ajuntament de Berga, on ha signat el nou Llibre d’Or de la ciutat.

Amb la signatura de Mas doncs, queda iniciat el nou Llibre d’Honor, que s’ha hagut de comprar fa poc per tal de poder donar continuïtat al iniciat el 1929 i que ja tenia completes totes les seves pàgines.

FOTOS GIRONELLA: Visita institucional a la nova biblioteca. AUTOR: Ricard Codina

FOTOS BERGA: Signatura del nou Llibre d’Honor de la ciutat. AUTOR: Ajuntament de Berga