Comença la construcció de l’ascensor d’accés al nucli antic de Gironella

Gironella ha vist ja aquesta setmana com començaven les obres per fer de l’ascensor d’accés al nucli antic una realitat. L’equipament municipal, que salvarà una distància de 20 metres entre la riba del Llobregat i la plaça de l’Ajuntament de Gironella, serà una realitat abans de la Festa Major de la vila, que se celebra a l’agost.

Aquest dimarts 21 d’abril s’ha començat a construir l’ascensor que servirà per millorar l’accessibilitat i la mobilitat de les persones grans i amb mobilitat reduïda a Gironella, una de les principals voluntats de l’actual equip de govern. L’alcalde, David Font, ha informat que està previst que la construcció del nou mitjà de transport del municipi es finalitzi, així, el proper 15 de juliol.

20141029_ascensorLa posada en funcionament del nou ascensor hidràulic, amb capacitat per a 8 persones, tindrà un cost total de 114.500’01 euros dels que un 92% ja estan finançats.

La Diputació de Barcelona hi aportarà 49.000 euros, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat hi destinarà més de 56.000 euros mitjançant el programa Leader i 7.000 euros provindran de l’Ajuntament de Gironella. L’empresa adjudicatària de la construcció del nou ascensor és Construccions Solà-Cardona SA de Gironella.

La idea de construir aquest ascensor sorgeix mesos enrere després de buscar solucions per dinamitzar el nucli antic de Gironella, una zona que ha patit despoblació i que ha perdut nombrosos comerços i establiments.

inici obres ascensor gironella (1)Per aquest motiu, i després de la visita de tècnics de la Diputació a la zona afectada, es va proposar la construcció d’aquest equipament que ha d’ajudar a connectar dos nuclis de la vila separats per un desnivell de 20 metres d’alçada.

L’ascensor que ja s’ha començat a construir estarà plenament integrat a l’entorn, tenint en compte que es troba davant de la muralla, un bé cultural d’interès nacional, i que és visible des de tots els punts de Gironella, fins i tot des de l’autovia.

FOTOS: Imatge de les obres, des de la plaça de l’Ajuntament, aquest divendres. AUTOR: Ricard Codina

IMATGE GRÀFICA: Dibuix de com ha de quedar l’equipament, que salvarà una distància de 20 metres entre la riba del Llobregat i la plaça de l’Ajuntament de Gironella. AUTOR: Ajuntament de Gironella

X