CiU proposa crear a Berga caps de setmana 2×1 en temporada baixa

En trobades amb professionals del món de la sanitat i del comerç, CiU a Berga, ha presentat, aquesta setmana, les seves propostes en aquests àmbits amb la voluntat d’obrir diàleg al voltant d’elles. D’aquesta manera, en matèria de comerç, la candidatura de la federació a la ciutat, ha destacat que “la millor política que pot fer un govern local és dinamitzar l’economia en el seu conjunt, incloent també accions en l’àmbit del turisme“. Entre d’altres coses, es volen crear caps de setmana 2×1 en temporada baixa, per aconseguir que cada mes hi hagi algun esdeveniment destacat a la capital de comarca, ja siguin fires, festes, competicions o una iniciativa d’algun altre tipus.

Al mateix temps, fonts d’aquesta llista, també han destacat que troben “fonamental” potenciar el comerç local. De manera, que aposten per facilitar l’aparcament, especialment de cara al centre i al carrer Major. “En aquest sentit, es preveu habilitar places en la zona del mercat municipal” i aconseguir “més sinergies entre el bus urbà i el comerç”.

Compromís amb la salut

Pel que fa la vessant de salut, la llista, ha reafirmat en un comunicat enviat als mitjans: “el compromís de Convergència i Unió de garantir als berguedans uns bons serveis, tant a nivell de l’Hospital Sant Bernabé com del Centre d’Assistència Primària (CAP)”. Per l’hospital, s’ha dit que es vol: “una gestió econòmica rigorosa que en garanteixi la sostenibilitat, però alhora amb ambició d’anar a més”.

“Volem que el de Sant Bernabé sigui un hospital complet i reconegut per la professionalitat del seu personal i per la qualitat de l’atenció que es dóna als usuaris”, han explicat en el document que han fet arribar als mitjans. Així com també han parlat del plantejament d’estratègies per “aprofundir en la coordinació entre atenció primària, centre hospitalari i serveis socials” i per “innovar i esdevenir referents en l’atenció a la gent gran, amb projectes com el d’hospitalització a domicili”.

X