La Patum rep quatre subvencions de la Generalitat de Catalunya per valor de 42.353 euros

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha concedit quatre subvencions a l’Ajuntament de Berga i al Patronat Municipal de La Patum per tal de poder tirar endavant diferents iniciatives relacionades amb la festa gran de la ciutat. La quantitat total d’aquestes subvencions és de 42.353 euros.

La primera de les ajudes que es rebran és genèrica per a la celebració de la festa de la Patum; per tal de poder fer front a les despeses de caràcter ordinari que genera la festa i està dotada amb 32.958 euros.

La segona de les iniciatives subvencionades és la restauració de la totalitat de la comparseria patumaire i la seva digitalització en 3D, activitat que ja es va iniciar l’any passat i que permetrà disposar de tota la informació possible de les comparses sense necessitat d’haver-ne de fer motlles. La partida destinada a aquesta actuació és de 3.144 euros, quantitat imputable a la línia d’activitats de cultura popular i tradicional i associacionisme organitzades per corporacions locals o entitats sense ànim de lucre.

La tercera subvenció que rebrà la Patum és per continuar la restauració dels vestits antics de la festa, una activitat que ja es va iniciar entre els anys 2005 i 2010 i que ara es podrà reprendre. Aquesta iniciativa estarà dotada per la Generalitat amb 3.549 euros.

Finalment, la darrera de les propostes subvencionades serà dins la línia d’edició de treballs relacionats amb la cultura popular i tradicional catalana. La quantitat d’aquesta ajuda serà de 2.702 euros, que aniran destinats a l’edició d’un llibre amb un centenar d’imatges antigues de la Festa, la major part d’elles inèdites.

FOTO: Passada de dissabte, aquest Corpus. AUTORA: Pilar Màrquez