El grup Brams és el cap de cartell del macroacte comarcal de l’ANC, el 27 de juny a Gironella

IMG-20150618-WA0000El macroacte que es celebra per demostrar la unitat berguedana davant el procés sobiranista i que organitza l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), portarà a Gironella el grup històric berguedà Brams, encapçalat pel nou regidor de l’Ajuntament de Berga Francesc Ribera ‘Titot’, i d’altres grups amb ressò al Berguedà i al Bages com són Antídot, Kòdul, DesTemps i Grapat Atac, dins d’un concert que serà totalment gratuït.  La data serà el 27 de juny, a Gironella, i el programa ja establert compta amb activitats a partir de les 11 del matí.

Les activitats seran bàsicament culturals. A la plaça de l’Estació de Gironella, comptaran d’una passada de gegants i capgrossos, després un seguit de parlaments com el de David Font, alcalde de Gironella i la vicepresidenta de l’ANC a nivell nacional, Rosa Alentorn. Més tard, els Castellers de Berga faran una actuació i tornaran a ballar els gegants fins a arribar a la 1, on s’ha planejat un vermut obert a tothom.

Després hi ha planejat un dinar popular al Local del Blat, amb la presència de diferents personatges amb ressò social, i acompanyat de l’actuació del grup puigreigenc Tomeu i sa Penya. A la tarda, es podrà gaudir d’una activitat anomenada ‘Mulla’t per la Independència’ a la Piscina Municipal de Gironella amb actuacions i inflables per a la mainada. La entrada serà lliure i també hi haurà diferents activitats programades com una masterclass de Zumba.

Durant el matí i migdia també hi haurà una fira d’entitats solidàries.

A les 10 del vespre està programat el Concert per la Independència, tot i que a partir les 9 ja hi haurà servei de bar pels que vulguin esperar l’inici del mateix. Els diferents grups tocaran a la Zona Esportiva Municipal de Gironella, organitzat per poder arribar al jovent d’una manera també gratuita. Així conclouran una jornada on es demana la participació de tots els ciutadans i ciutadanes que desitgin participar en un acte que ajudarà al Berguedà a ser una icona del procés. Alba Juez, secretària comarcal de l’ANC, ha comentat en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquíberguedà.cat que l’acte “és gratuït” per poder arribar a tothom, “ja que la República Catalana és accessible a tots”.

FOTO: Concert de Brams a Ulldecona. AUTOR: Assemblea Nacional Catalana (ANC)