El grup de Facebook ‘No ets de Berga si no…’ supera ja els 1.950 membres i celebra la segona trobada presencial aquest dissabte

El grup de Facebook ‘No ets de Berga si no…’ ja té 1.959 membres. Va crear-se fa uns deu mesos, fundat pel periodista Manel Medina, i ha arrelat amb força entre els usuaris a les xarxes socials de la ciutat de Berga. A la pàgina es recorda el passat amb fotografies i anècdotes, i també es debat sobre el present i el futur de la capital berguedana. Aquest dissabte els seus administradors organitzen, a més, la segona trobada presencial.

Aquesta ja té confirmada la presència de 35 persones i constarà d’un dinar i un passi de fotografies de Berga que aquests mesos han anat sortint a la pàgina, moltes recopilades i exposades al grup pel berguedà Joan Comellas. Tot plegat es farà al Centre Cívic, dissabte 20 de juny. “Posarem cara a la gent amb què cada dia interactuem a la xarxa”, ha valorat Elena Valle, una de les administradores del grup, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat.

“És curiós perquè la gent penja les fotografies i la gent recorda i comenta; i d’altra banda, hi ha temes actuals que generen debat i és bo perquè la gent opina i, a més, crec que bastant sanament”, ha explicat Valle. En tot aquest temps, els seguidors de la pàgina han pogut gaudir de fotografies i vídeos, i s’han pogut recordar racons de Berga i velles històries. Però també en plena efervescència electoral s’han debatut moments polítics i socials de la ciutat. D’entre els gairebé dos milers de seguidors, hi ha diverses generacions. Tant els grans que recorden moments i efemérides de la ciutat, com els més joves que sovint desconeixien algunes d’aquestes històries. “Fins i tot sabem de persones que s’han fet seguidors de la pàgina perquè els seus pares, que ja són grans i no tenen compte a les xarxes socials, poguessin veure les fotografies que s’hi penjaven, algunes de molt antigues”, ha valorat Valle. I és que d’imatges se n’han pogut veure dels anys quaranta, cinquanta i seixanta, i més modernes. Però també de dècades anteriors, fins i tot dels anys vint o algunes ja del segle XIX, quan ben poques persones podien fer-ne una.

El grup ja va tenir una primera trobada, que va celebrar-se el 22 de novembre del 2014 al Teatre Patronat, en aquell moment sorgida per l’empenta de Joan Comellas, segons ha indicat la mateixa Elena Valle.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Elena Valle a continuació: