El primer equip del CE Berga ascendeix a Tercera Catalana després que la federació li hagi atorgat una plaça en la repesca

El Club Esportiu Berga ha celebrat un inesperat ascens de categoria, després de perdre aquesta possibilitat al terreny de joc en la promoció d’ascens contra el Viladecans B. El club jugarà l’any que ve al grup 7 de Tercera Catalana, segons els ha comunicat ja la Federació Catalana de Futbol (FCF).

No és l’únic club que ha rebut bones notícies quan ja no les esperava. L’Esportiu Joventut Can Pi de l’Hospitalet de Llobregat també pujarà de Quarta a Tercera Catalana després de perdre’n l’oportunitat a la promoció. Ambdós ascensos han succeït administrativament, tant a Berga com a l’Hospitalet, després que el CF Bufalà i el Vic Riuprimer REFO B s’hagin vist obligats a renunciar a la plaça que els corresponia pels seus problemes econòmics.

En una conversa a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, Lluís Minoves, membre de la junta del CE Berga, ha valorat que la notícia finalment els ha retornat part de l’esforç realitzat durant la temporada. Ha recordat, de fet, que el Club Esportiu Berga va estar a punt d’ascendir per mèrits esportius.

Els berguedans han realitzat una bona temporada, quedant segons amb 68 punts, la qual cosa els va donar accés a la promoció d’ascens que els va enfrontar al Viladecans B, un altre subcampió de Quarta. Desgraciadament, però, el Berga va caure derrotat en el global de l’eliminatòria davant el Viladecans, quedant-se així a les portes de la Tercera Catalana.

Aquesta darrera és una categoria que era el seu gran objectiu de feia temps; fins al punt que Lluís Minoves ha relatat que ja s’estava preparant la propera temporada, en base a tenir un equip i un entrenador – s’ha fitxat recentment a Joan Prat amb àmplia experiència en el futbol amateur – que els poguessin mantenir a la part alta de la taula per tornar a intentar pujar de categoria al juny.

Per Minoves, l’equip que entrenarà Joan Prat pot ara i amb alguns retocs més, però, “no només lluitar per la permanència a Tercera Catalana, sinó intentar aconseguir una bona posició”. De moment, la notícia l’han rebut “amb alegria” i, sobretot, amb “molta il·lusió”. En global, el CE Berga té 20 equips de futbol base a part del primer equip, tal i com ha recordat Lluís Minoves.

Pots escoltar l’entrevista sencera a Lluís Minoves a continuació:

FOTO: Fotografia de conjunt del primer equip del CE Berga, de la temporada 2014 – 2015. AUTOR: CE Berga