Berga, Societat

Els Castellers de Berga celebren el seu 3r aniversari amb èxit i asseguren que han encetat el camí per descarregar castells de 8

Els Castellers de Berga celebren el seu 3r aniversari amb èxit i asseguren que han encetat el camí per descarregar castells de 8

Dissabte 18 de juliol, tres anys després del bateig dels Castellers de Berga, la colla va celebrar la diada del seu 3r aniversari. Van fer-ho acompanyats dels Salats de Súria i els Castellers de Sabadell. L’escenari escollit va ser la Plaça Viladomat. “No és l’espai més bonic però, logísticament, és el més adient”, han explicat fonts dels castellers.

Abans de l’inici, els Castellers de Berga van anar a fer un pilar a La Crepe, l’establiment col·laborador que va guanyar el sorteig d’un pilar durant la Fira de Maig. D’aquesta manera, els responsables de la mateixa colla també han volgut agrair la col·laboració “a tots els comerços i empreses que col·laboren amb nosaltres”. Més tard, a 2/4 de 7 de la tarda, sota un cel amenaçador, començava la diada.

Hi van descarregar tot el que s’havien plantejat. Després de dos pilar de 4 inicials, van descarregar un 4 de 7 amb agulla. En segona ronda, el seu castell límit, el més difícil tècnicament que han fet fins al moment: el 5 de 7. Va ser el setè 5 de 7 que carreguen (6 descarregats + 1 carregat).

 

Somiar en el primer castell de 8

En tercera ronda, van descarregar un 4 de 7 molt lleuger. Un castell molt parat en tot moment i que permet somiar algun dia d’afegir-hi el pis de segons i descarregar el primer castell de 8. “Queda molta feina a fer però el camí està encetat”, han assegurat. Per arrodonir la diada, dos pilars de 5 simultanis. En aquest sentit, és la segona vegada que poden descarregar dos pilars de 5 a la vegada. Per acabar, tres pilars de 4 van cloure l’actuació.

Els seus padrins de Sabadell van descarregar dos castells de 8: el 3 i el 4 de 8. Mentre que els Salats de Súria van descarregar el 3 de 7, com a millor castell.

Després de l’actuació, 350 castellers es van entaular a la mateixa Plaça Viladomat i, després de sopar, van gaudir de l’espectacle d’imitació de l’humorista Eugenio i de la música posterior de Panxocontents, The Papa’s and the Popo’s i PD Urrixic. La pluja va respectar tant la diada castellera com la festa posterior.

Presència a l’Aplec del Pi

Aplec del PiI diumenge 19 de juliol, la colla berguedana no va faltar a la cita de l’Aplec dl Pi de les Tres Branques. Per quart any consecutiu hi han participat. I als peus del l’arbre símbol dels Països Catalans hi han alçat un pilar de 4.

Els berguedans tanquen la primera part de la temporada la setmana vinent. Dissabte 25 de juliol actuen a Altafulla, a la Plaça dels Vents. Aquesta setmana continuen els assajos. Dimarts 21, seran a Cal Cuberas, el seu nou local, a 2/4 de 7, per fer-hi l’assaig de canalla i, a les 8, l’assaig general. A més, han destacat que hi haurà portes obertes per tothom.

FOTOS: Jornada del tercer aniversari a la Plaça Viladomat i actuació a l’Aplec del Pi de les Tres Branques, aquest cap de setmana. AUTOR: Castellers de Berga

Aniversari Aplec del Pi de les Tres Branques Castellers de Berga Castells de 8 Plaça Viladomat

Estic amb tu

Comentaris