La marxa-homenatge als maquis arriba dissabte a la seva 18a edició, organitzada per Ateneu Columna Terra i Llibertat i Centre d’Estudis Josep Ester Borràs

La divuitena marxa – homenatge als maquis, que organitzen Ateneu Columna Terra i Llibertat i Centre d’Estudis Josep Ester Borràs, es farà el proper dissabte 25 de juliol. La ruta circular comentada passarà per diversos punts, d’importància per la història de la guerrilla anarquista berguedana, i sortirà de l’aparcament de la Rasa dels Molins, a tres quarts de 8 del matí.

Es tracta d’una ruta d’uns 17 quilòmetres i un desnivell de 544 metres, d’una dificultat mitjana – baixa. Fonts de l’organització han explicat, a més, que el temps aproximat de realització serà d’unes 6 hores, amb parades per donar petites explicacions. Així mateix, cal dur calçat adequat, gorra, aigua i esmorzar.

cartellmaquis15web-424x600A les 2 de la tarda, hi haurà un dinar al carrer del Balç de Berga. I a les 5 de la tarda, es farà la projecció del documental ‘Ingovernables’ sobre l’anarquisme a Catalunya durant el segle XXI.

Finalment, també es farà un sopar popular i hi haurà un concert, en què hi participaran els grups Sin Na De Na, formació de Punk-rock, de Berga; Hormigón Armado, grup de Metal, també de la ciutat de Berga; i Blind Reberendo, de regee i rumba de la ciutat de Barcelona.

“Des de 1998 s’organitzen tot un seguit d’actes en homenatge als maquis, els guerrillers antifranquistes que després de la guerra civil espanyola van continuar la lluita contra el règim, atemptant contra les seves infraestructures i interessos econòmics. La història oficial de l’actual ‘democràcia’ els ha condemnat a l’oblit (especialment als maquis llibertaris i anarquistes), de la mateixa manera com el règim de llavors els va catalogar de vàndals terroristes”, han defensat paral·lelament des de les entitats organitzadores.

X