Gironella inicia la licitació de l’obra que ha de permetre construir un itinerari de vianants de Cal Blau al centre urbà

L’Ajuntament de Gironella ja ho té tot a punt per iniciar la licitació de l’obra que ha de permetre construir els propers mesos un pas de vianants que unirà Cal Blau i el centre urbà de la vila. En aquest sentit, la setmana passada, l’alcalde de Gironella, David Font, i el llavors encara president en funcions de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, van signar a la vila el conveni per la construcció d’aquest itinerari de vianants de Cal Blau a Gironella, pel qual l’ens supracomarcal aporta més de 146.000 euros.

“Vam signar el conveni dilluns passat amb la Diputació, que és qui fa l’aportació econòmica; i a nivell del consistori ja tenim preparats tots els papers en l’àmbit administratiu que han de facilitar l’expropiació dels terrenys, tràmit pel qual només falta citar els propietaris i fer el corresponent pagament abans de començar les obres”, ha explicat David Font a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat. “La idea és que avui mateix [aquest dilluns 20 de juliol] iniciem el procediment de licitació, de manera que a principi de setembre – tenint en compte que hi ha l’agost entremig – hi hagi l’obra adjudicada i els treballs puguin començar-se amb la màxima rapidesa possible”, ha detallat el batlle gironellenc.

Es preveu que hi hagi un parell de mesos de feina. “Hem de tenir en compte que a dia d’avui no hi ha cap vorera i la única comunicació són unes escales; per tant cal actuar en un marge de la carretera que en alguns punts està més assentat però en d’altres s’hi ha de treballar”, ha afegit David Font. “Són uns 400 metres d’actuació, en què no només hi haurà la vorera; sinó que s’instal·laran unes barreres de protecció, una mesura pensada per separar i protegir els vianants dels vehicles”, ha destacat també Font.

L’obra té un cost de 151.000 euros

Gironella cobrirà així una vella reivindicació del barri de Cal Blau, una vorera que facilitarà l’accés a Gironella i la mobilitat dels seus veïns. L’obra tindrà un cost final de 151.000 euros, que assumirà en gran part la Diputació de Barcelona. En un tram de 470 metres en els que no hi ha vorera, aquesta es construirà per posar fi a la problemàtica de transport, accessibilitat i també de seguretat.

Per fer-ho possible, als 146.000 euros que aporta la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Gironella hi afegirà uns 5.000 euros, més el cost d’expropiació dels terrenys, “que són uns 14.000 i escaig euros més”, ha dit Font. Per la seva banda, ha estat la Diputació qui ha assumit la redacció del projecte.

Fins a 750 vehicles circulen diàriament pel tram en què s’hi ubicarà la nova vorera, que comptarà amb totes les mesures necessàries i que es preveu que pugui estar enllestit abans de final d’any, per garantir la seguretat viària de tots els habitants que hi passin diàriament. David Font ha destacat també, en aquest sentit, la millora de la qualitat de vida pels veïns que suposa aquesta propera actuació municipal.

FOTO: Signatura del conveni amb la Diputació de Barcelona, la setmana passada. AUTOR: Ajuntament de Gironella

X