La revista l’Erol treu al carrer el seu número 124 amb la vista posada als anys seixanta

La revista l’Erol arriba aquest estiu al seu número 124 amb la vista posada als anys seixanta i diversos articles dedicats a aquesta dècada, de la qual destaca dates i dades claus i també esdeveniments de caire històric com el Concili Vaticà II (1962 – 1965).

S’hi inclouen, a més, diversos textos dedicats a parlar de l’època des del punt de vista berguedà i de com es va viure la dècada a la comarca. L’Erol és una revista cultural del Berguedà, una publicació trimestral fundada el 1982 per l’entitat Àmbit de Recerques i que es defineix com a cultural en el sentit més ampli. Publica articles d’història, geografia, natura, llengua i literatura, patrimoni, museus, entre d’altres, d’aquesta comarca.

També s’hi inclouen articles monogràfics, en aquesta ocasió un sobre Xocolates Fàbregas de la Pobla de Lillet (1850 – 1961) i versat a parlar sobre els edificis d’aquesta antiga fàbrica i l’energia, escrit per Josep Maria Garcia.  I, entre d’altres, s’hi poden llegir les notes per una primera bibliografia de Josep Blanxart i Camps, alcalde de Berga i secretari de la Universitat de Barcelona, a càrrec de l’historiador Ramon Felipó Oriol.

La revista l’Erol va publicar el número 100 l’any 2009, després de 27 anys ininterromputs d’edició i ja en porta 34 de vida. El dossier central es dedica habitualment a un tema específic i s’hi treballen també textos monogràfics de diverses temàtiques.

X