Prats de Lluçanès espera viure una reeixida Fira de Sant Jaume coincidint amb la votació per la comarca del 26J

La Fira de Sant Jaume de Prats de Lluçanès conserva l’aire tradicional d’una mostra que s’ha fet des de que el seu objectiu principal era l’intercanvi, la compra i venda de productes agrícoles, i el retrobament de veïns de diversos punts de l’entorn.  En l’actualitat, però, acull molts més actes: d’actuacions fins a mostres artístiques o activitats infantils.

En aquest sentit, serà aquest últim cap de setmana de juliol, quan els carrers de Prats acolliran aquesta tradicional fira, els actes de la qual no es concentraran enguany només diumenge, sinó que s’estendran al llarg del cap de setmana. “Hem pogut incorporar-hi canvis, i el programa dóna el seu tret de sortida a a tot allò previst el divendres amb l’acte final de campanya del 26J, i després activitats infantils dissabte”, ha explicat a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà.cat, Montserrat Juvanteny, regidora de Promoció del Municipi.

El dissabte els més menuts seran, doncs, els protagonistes de la jornada; amb jocs al matí amb ‘Un, dos, tres… bombolla!’; i l’espectacle ‘Karoli l’home roda’ a la tarda.

A més, la tarda de dissabte, a Prats de Lluçanès, també hi haurà una actuació de Hip Hop.

La fira, això sí, es farà com sempre, diumenge.  Durant tot el dia, des de primera hora del matí i fins a les 8 del vespre, hi haurà les botigues obertes i es podran trobar més d’un centenar de parades amb artesania, productes del Lluçanès i també firaires d’altres sectors. Al matí, hi haurà festa bastonera, trobada de vehicles antics, ral·li fotogràfic i exposicions. “També creiem que l’afluència de públic serà superior a d’altres edicions, perquè la mostra durarà tot el dia i perquè hi haurà tot l’ambient de la consulta”, ha considerat Juvanteny. “Hi ha veïns que aquests dies comencen les vacances, que les han retardat perquè hi ha tot el que és la votació de diumenge”, ha afegit paral·lelament Montserrat Juvanteny.

A la tarda, cercavila amb ‘Xarop de Canya’, gegants i sopar popular.

Els veïns votaran als baixos de l’Ajuntament

La fira, que es fa al centre urbà del poble – al passeig del Lluçanès, enllaçant amb el carrer Major i la plaça de l’Església – coincideix efectivament amb la votació del 26J; en què els veïns i veïnes de Prats i de les poblacions del seu entorn han de decidir si volen conformar una comarca pròpia. Aquells censats al poble podran votar aquest dia de mostra als baixos de l’Ajuntament.

D’entre les entitats implicades en l’organització, l’Unió de Botiguers i Comerciants de Prats, que també ha preparat una campanya comercial, en què es sortegen vals de compra i tiquets per accedir a les atraccions infantils entre els clients.

X