Colònies a Borredà commemora els seus 40 anys de vida en una festa de retrobament amb antics monitors i membres fundacionals

L’entitat Colònies a Borredà ha celebrat el seu 40è aniversari amb un acte de retrobament i festa al municipi. Va ser divendres 31 de juliol, que va tenir lloc a la Llar del Pare Coll de Borredà una intensa i extensa celebració per posar en valor els 40 anys que fa de la fundació d’aquesta associació. S’hi varen aplegar molts dels antics monitors, les germanes dominiques que havien iniciat les colònies i també el pare Jordi, membre fundador.

Més de 100 nens i nenes, acompanyats per tota una generació d’antics membres de l’entitat, varen recordar vells temps, i varen donar ànims als continuadors per poder-ne celebrar molts més. D’aquesta manera, i al llarg de tota la tarda, varen sortir a l’escenari que s’havia muntat, membres actuals de les colònies, acompanyats d’altres d’anys enrere, per rememorar velles i noves tradicions. Entremig, cançons de record i escrits d’agraïment.

Al final de la tarda, un sopar a peu dret va tancar finalment aquesta gran celebració dels 40 anys de l’entitat Colònies a Borredà, una de les associacions més actives de Berga i comarca. L’ajuntament va ser-hi present en la persona de l’alcalde, Joan Roma, i la segona tinent d’alcalde, Anna Maria Cunill.

Visita a la casa consistorial

DSC00095Dies enrere, també en el marc de la commemoració d’aquest 40è aniversari, l’actual grup de colònies ja va visitar l’ajuntament, un total de 68 nens i nenes, acompanyats dels monitors i monitores d’aquesta activitat. En aquest acte anterior, es va recordar també que Colònies a Borredà va néixer l’any 1976, de la mà del pare Jordi, i la Germana Montse Sala, portant una trentena de nens i nenes de Berga a fer colònies a Borredà. I que, any rere any, el poble ha acollit les diferents tandes de colònies des de finals de juny fins a primers d’agost.

L’alcalde ha reconegut que els grups de colònies ja formen part del paisatge del poble i tot sovint els veuen “en petits grups, preparant jocs, estudiant propostes, elaborant rutes o a la recerca de dades”. Així com també ha elogiat “la bona organització de tots els grups, el comportament exquisit en matèria cívica o mediambiental, l’alegria que porten al poble i el gran nombre d’activitats que duen a terme en les setmanes que s’hi estan”.

A Colònies a Borredà tenen per seu la Llar del Pare Coll, estratègicament situada a l’entrada del municipi pel Camí de Frontanyà i amb sortida a la zona esportiva municipal.

X