Berga celebra la Fira de Santa Tecla, una mostra que aposta per la ramaderia i l’agroalimentació

La ramaderia, l’agroalimentació, i tot allò relacionat amb el món rural seran els protagonistes de la Fira de Santa Tecla de Berga, que se celebrarà aquest cap de setmana, dissabte i diumenge (19 i 20 de setembre) al passeig de la Indústria. Aquesta és l’essència d’una mostra que enguany consolida els canvis de l’any passat mantenint el mateix format malgrat econòmicament “l’Ajuntament de Berga no passi pel millor moment”, ha dit el regidor de Promoció Econòmica Francesc Ribera. Tot i això, l’equip de govern de la CUP ha apostat per mantenir els continguts de la fira, dedicada a un sector que “ha de ser un dels motors econòmics i de referència de la comarca”. També ha afegit que “volem que la Fira de Santa Tecla tingui un sentit de negocis i comercial”.

75 expositors

En aquesta edició s’hi aplegaran 75 expositors distribuïts en diferents carpes: món rural (7 empreses), sector agrolimentari del Berguedà (9 empreses), agroalimentació de fora de la comarca (19 empreses), artesania (9 artesans), vehicles i maquinària agrícola (15), i mostra ramadera (16 expositors), amb bestiar boví, vaca Bruna dels Pirineus, bestiar porcí, i ases. Pep Armengol, president de Ramaders de Muntanya del Berguedà, ha comentat l’aportació que fan les explotacions del Berguedà.

Posar en valor el sector agrari, ramader i agroalimentari

L’objectiu és posar en valor el sector agrari, ramader i agroalimentari de la comarca del Berguedà, que representa gairebé el 8% del PIB comarcal i que és un aparador dels valor rurals. Ho ha argumentat David Font, president de l’Agència de Desenvolupament de Berguedà, que organitza de la fira junt amb l’Ajuntament.

Activitats complementàries

La Fira de Santa Tecla comptarà amb activitats complementàries tant dissabte com diumenge. Pel que fa al dissabte, es mantindrà el mercat setmanal, que s’integrarà a la Fira, així com també hi haurà la XXV Trobada d’Acordions i diversos tallers per a nens i nenes.

El diumenge, es podrà visitar el Mercat de vehicle d’ocasió; la XII Trobada de col·leccionistes de plaques de cava, la Trobada de puntaires, la exhibició de ball country, i com a novetat: primer Concurs de Bellesa Canina de Berga. Es clouran els actes de la Fira de Santa Tecla amb el tast de vedella del Berguedà.

Jornada tècnica aquest dijous, 17 de setembre

Emmarcat dins els actes de la Fira de Santa Tecla, com és ja habitual de cada any, es farà una jornada tècnica. Serà aquest dijous, 17 de setembre, de les 10 del matí a la 1 del migdia al Pavelló de Suècia de Berga.

Es faran dues ponències, una sobre ‘Present i futur de la DUN’,amb l’objectiu de fer balanç de la campanya de la DUN 2015, que abordarà els objectius aconseguits en relació als ajuts directes agrícoles i ramaders, i la situació actual i properes actuacions en l’assignació dels drets de pagament base, a càrrec de Valentí Marzo, subdirector general de Gestió i Control d’Ajuts Directes del departament d’Agricultura.

I l’altra xerrada sobre ‘Revisions del cadastre en sòl rústic‘, a càrrec d’Andreu Ferrer, coordinador de l’equip tècnic d’Unió de Pagesos.

La presentació de la jornada la farà Lluís Lletjós, director dels Serveis Territorials del departament d’Agricultura a la Catalunya Central, i hi assistirà Toni Bascompte, coordinador comarcal del Berguedà d’Unió de Pagesos, entre altres sindicalistes.

 

FOTO: Presentació de la Fira de Santa Tecla de Berga a la casa de pagès de Cal Bonet, a la Valldan. D’esquerra a dreta: Francesc Ribera, regidor de Promoció Econòmica de Berga; Pep Armengol, president de Ramaders de Muntanya del Berguedà; David Font, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà; i Montserrat Giné, del departament d’Agricultura. AUTOR: Ricard Codina