El cicle formatiu d’elaboració de productes alimentaris arrenca a Puig-reig amb 19 alumnes

El sector alimentari ha de ser un puntal econòmic del Berguedà, i la comarca hi aposta amb diferents accions. Ara, també a les aules. L’Institut de Puig-reig ha començat el curs amb la incorporació del cicle formatiu sobre Elaboració de Productes Alimentaris. Són 19 els alumnes que s’hi han inscrit, de pobles del Berguedà com Puig-reig, Berga, Casserres, també Navàs, entre d’altres.

És el primer cicle formatiu de grau mitjà que ofereix el centre i permet pal·liar la manca d’estudis de formació professional (FP) )a la comarca, fet que aplaudeixen des de l’institut, des de l’Ajuntament de Puig-reig i des del Consell Comarcal del Berguedà. Una aposta “molt interessant”, coincideixen, que també ha tingut molt bona acceptació per part dels empresaris. I és que és un cicle formatiu dual, que significa que els estudiants combinaran la part teòrica amb pràctiques a empreses del sector alimentari.

cicleformatiucuina2La directora de l’Institut de Puig-reig, Dolors Uriz, ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga, que estan molt contents d’haver pogut posar en marxa aquest projecte llargament reivindicat. S’han adequat les aules de l’antic menjador i ha quedat habilitat per impartir les classes als 19 alumnes. “Si hi hagués algú encara interessat val a dir que la capacitat del curs és de 25 alumnes“, ha recordat Uriz.

FOTOS: Alumnes i responsables del nou cicle del sector agroalimentari i l’aula habilitada a l’Institut de Puig-reig, on s’imparteix el curs. AUTOR: Quim Puig